Magazin > Lepota & telo
33 ogledov

Poslovite se od dolgih suknjičev

moda Žurnal24 main
Jesensko-zimski trendi. Letošnjo garderobo dopolnite s krznom, na plan potegnite tudi velike pletene obleke.

Ob sezonskem pospravljanju omare in pripravi garderobe za hladnejše mesece na plan potegnite lanske široke hlače, pletene obleke in vzorčaste modne dodatke.

Krzno in gležnjarji

Svojo garderobo letos dopolnite s krznom, bodisi v obliki brezrokavnika, ki ga lahko kombinirate s hlačami iz džinsa ali pletenim krilom, bodisi s krznenim pokrivalom,” svetuje Jerneja Agić, svetovalka za osebni videz. Z njo se strinja tudi stilistka Olja Jelenc, ki dodaja, da lahko izberete tudi umetno krzno, denimo v obliki modnih dodatkov, ki služijo “kot začimba in popestrijo videz”.

Svetovalka za kulturo oblačenja Lea Pisani za jesensko-zimski videz priporoča tudi nizke čevlje ali škornje z zakovicami. Tem v različnih barvah in vzorcih prikimavata tudi Agićeva in Jelenčeva, ki svetujeta, da letos za dopolnitev videza izberete gležnjarje, ki bodo nevsiljivo dopolnili celoto.

Dolgo, pleteno in toplo

Kot razlaga Agićeva, bodo tudi letošnjo sezono v trendu dolge pletene obleke. “Enobarvno obleko popestrite z vzorčastim modnim dodatkom, na primer šalom,” pravi svetovalka. “Prav tako ostajajo v modi tudi široke hlače iz toplejših materialov in oranžna barva, ki je bila prisotna že lani,” dodaja Agićeva, Pisanijeva pa, da so načeloma modni “vsi kosi, ki niso starejši od treh let”.

Ob tem Jelenčeva opominja, da “nikar ne postanite obupana žrtev mode, ki slepo sledi vsem modnim smernicam,” ampak je pomembneje, da so oblačila kakovostno izdelana in da se v njih dobro počutite. “Konec koncev pa se modne zapovedi zmeraj vračajo in vam bo kos, ki ste se ga naveličali in pospravili na dno omare, nekega dne zagotovo spet prišel prav,” še dodaja.

Naj bo ženstveno

Kot pravi Agićeva, letošnjo sezono nikakor ne pridejo v poštev oblačila, podobna moškim kosom, saj je “letos poudarek na ženstvenosti”. Pisanijeva k oblačilom, ki naj to sezono raje počivajo, pristavlja še dolge suknjiče, srajce z velikimi ovratniki in široke kravate. Kot še opozarja Agićeva, moškim krojem velikokrat sledijo tudi oblačila tako imenovanega vojaškega sloga, in kadar se odločate za tovrstne kose, poskrbite, da so telirani in se lepo prilegajo ženskemu 
telesu.

Vložite v večne kose

Jelenčeva tudi za hladnejšo sezono svetuje nakup tako imenovanih večnih kosov in pravi, da se zanje zmeraj izsplača odšteti kak evro več, treba pa je paziti, da so krojena resnično dobro in po meri. Po nasvetu stilistk se to jesen tako lahko odločite za nakup usnjene jakne, trenča, klasičnega dolgega plašča, kakovostne male in velike torbe, puloverja iz kašmirja, pulija, krila v obliki svinčnika, usnjenih škornjev ali trodelnega kostima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.