Magazin > Lepota & telo
69 ogledov

Prednosti majhnih prsi

prsi Shutterstock
Večina žensk veliko časa zapravi za razmišljanje o tem, kako bi si lahko vsaj na videz povečale prsi. Pa ste vedele, da obstajajo znanstveni dokazi za to, da je bolje imeti manjše?

Ženske z majhnimi prsmi se zelo rade pritožujejo nad materjo naravo in ji kljubujejo z nošenjem večjih ter podloženih modrčkov. A znanstveniki pravijo, da imajo ženske z manjšimi prsmi več razlogov za veselje kot tiste z večjimi. Spletna stran Hellobeautiful.com je objavila tri znanstvene dokaze, ki govorijo v prid majhnim prsim, mi pa smo dodali še nekaj svojih razlogov.

Majhne prsi nudijo večji užitek

Študija na univerzi na Dunaju razkriva, da so večje prsi manj občutljive od manjših, zato tudi ne omogočajo takšnih užitkov. "Večje prsi imajo več maščobnega tkiva kot žlez, ki pa predstavljajo najobčutljivejši del prsi," pravi seksologinja Rachael Ross. Pri manjših prsih je žleze lažje stimulirati, zato ženske z manjšimi prsmi ob dotiku doživljajo večji užitek.

Ohranjajo vas zdrave

Manjše prsi v več pogledih pomagajo vašemu telesu. "Pri samopregledih lažje in hitreje opazite bulo," pojasnjuje seksologinja Marisa Weiss in dodaja, da vam manjše prsi lahko rešijo tudi vrat in hrbet. Večje prsi so namreč težje, kar za vaše telo pomeni še dodaten pritisk. "Ženske z večjimi prsmi so zato tudi bolj nagnjene h glavobolom," še pravi Weissova.

Dlje ste videti mlajše

V prazgodovinskih časih so moški starost ženske prepoznali po postavi. "Večje prsi se čez čas povesijo, kar je odličen pokazatelj, da je ženska v zrelejših letih," je prazgodovinsko tezo potrdil psiholog Satoshi Kanazawa. In ker manjše prsi težje podležejo gravitaciji, je takšnim ženskam težje določiti starost, zato so dlje časa videti seksi.

Večja svoboda pri izbiri oblačil

Če imate manjše prsi, je nakupovanje lahko precej manj obremenjujoče kot za ženske z velikimi prsmi. Pri izbiri modrčkov in kopalk imate več svobode, predvsem pa vam ni treba brskati za pravim modelom, kar je lahko zelo naporno. Prednost imate tudi pri izbiri plaščev, saj se morajo dekleta z večjimi prsmi čudovitemu plašču odreči samo zato, ker ga ne morejo zapeti.

Manj težav pri športu

Se spomnite sošolke iz srednje šole, ki je morala pri teku svoje velike prsi zaščititi z rokami, ker so ji sicer veselo skakale naokoli? No, vam za to ni treba skrbeti, saj pridno ostanejo na svojem mestu. Prav tako vam tudi ni treba zapravljati denarja za posebne športne modrčke, ki pa običajno niso med najcenejšimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.