Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

Preženite mačka!

moški Shutterstock
Kako se počutite danes? Če vam po glavi mijavka ogromen siten maček, ga preženite s spodnjimi nasveti!

Voda in še enkrat voda

Najbrž ste ta nasvet že slišal, a vseeno ga ponavljamo. Alkohol izsuši telo, zato poskrbite, da bo čim prej dobilo vso vodo, ki jo potrebuje za delovanje in hitro regeneracijo po naporni noči. Hladna voda deluje tudi osvežilno in vas bo poživila, da boste lažje začeli dan.

Razstrupite se s smoothiejem

Telesu, ki je polno strupov iz alkoholnih pijač lahko pomagate k okrevanju z zelenim smoothijem. Če nimate časa ali volje za odhod v trgovino po eksotične sestavine, je učinkovit tudi preprost smoothi, ki vsebuje nekaj surove zeleno-listnate zelenjave, sok limone, jabolko (ali hruško, kivi, pomarančo) in vodo. Zmešajte v mešalniku in izpraznite kozarec do dna.

Protibolečinska sredstva

Glavobol in slabo počutje bodo odpravila tudi protibolečinska sredstva, kakršna sta paracetamol in aspirin. Kateri je za vas učinkovit, boste morali preizkusiti sami. Nikakor pa kljub močnemu glavobolu ne pretiravajte s količinami in vzemite le toliko, kolikor piše v navodilih za uporabo. Več od priporočene količine ima lahko ravno nasproten učinek.

Magnezij in vitamini B

Ne pozabite na vitamine in magnezij, ki jih telo potrebuje za ponovno vzpostavitev ravnovesja. Lahko se odločita za vitaminski napitek oziroma športni napitek za rehidracijo po vadbi, saj boste tako najhitreje povrnili vse manjkajoče snovi. Seveda pa pomaga tudi sadje, največ magnezija imajo banane.

Dober zajtrk

Če ste večer končali nezdravo, vsaj nov dan začnite bolje. Novih moči si naberite s polnovrednim bogatim zajtrkom, ki naj vsebuje tako ogljikove hidrate kot tudi beljakovine. Čeprav se vam morda ne zdi, da ste lačni, se vam bo po prvem grižljaju zbudil tek in počutili se boste bistveno bolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.