Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Pridružite se teku za upanje

Vzdržljivostna vadba je najboljša za kurjenje maščob. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Danes v Ljubljani, naslednjo soboto v Mariboru.

Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna bo tudi letos organiziralo že tradicionalni uvodni dogodek v rožnati oktober, mesec boja proti raku dojk, dobrodelni Tek in hojo za upanje. Prireditev bo pod častnim pokroviteljstvom ministrstva za zdravje danes potekala v Ljubljani, naslednjo soboto pa v Mariboru.

Štartnina 10 ali 5 evrov

Donacija za udeležbo na teku v Ljubljani je deset, v Mariboru pa pet evrov. Z njo boste prispevali v sklad, s katerim želi Europa Donna pomagati bolnicam z rakom dojk, ki so se znašle v težkem finančnem položaju. V Ljubljani bo zbirno mesto pred Halo Tivoli, v Mariboru pa pred Športnim društvom Center. Zbiranje udeležencev se v obeh mestih začne ob 9. uri, tek ali hoja pa dve uri pozneje. Jesensko vreme na tek ne bo vplivalo, saj bodo, ce bo dež, vsi udeleženci dobili pelerine.

Zabave ne bo manjkalo

Poleg tega, da boste z udeležbo na teku naredili nekaj za svoje zdravje in zdravje drugih, se boste dobro zabavali, saj je poskrbljeno tudi za glasbeni in plesni program. Tako bodo v Ljubljani nastopili Gušti, Nuška Drašček, Lucija Ćirović ter plesalci plesne skupine pod vodstvom Nike Kljun in Plesne šole Bolero, v Mariboru pa bodo z nami Melita Plešnik, Konservatorij za glasbo in balet Maribor, Mešani pevski zbor Pro Musica Maribor ter številni drugi. Več informacij o prireditvi, trasah teka in združenju Europa Donna lahko poiščete na spletni strani Europadonna.si.

Spletne predprijave

Od doma. Na tek se lahko letos prijavite tudi vnaprej, prek spleta. Predprijave za ljubljanski tek ste sicer že zamudili, vsi, ki se boste na tek v Mariboru prijavili do 28. septembra, pa boste na dogodku prejeli darilno vrečko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.