Magazin > Lepota & telo
404 ogledov

Proti celulitu z domačimi recepti

Vojno celulitu lahko napoveste tudi sami. Žurnal24 main
Boj proti celulitu lahko napoveste tudi z izdelki iz domače kuhinje. Kremo proti celulitu pa si z nekaj spretnosti izdelajte sami.

Bršljanova krema
Bršljanovo kremo lahko z nekaj spretnosti izdelate sami. V loncu stopite dve žlički čebeljega voska in eno žličko njegove emulzije. Segrejte tri žlice mandljevega in žlico avokadovega olja ter ju med mešanjem dodajte v vosek. S stepanjem dodajte štiri žlice bršljanovega poparka. Mešanico ohladite in primešajte osem kaplic eteričnega olja rožmarina. Prizadeta mesta masirajte zvečer pred spanjem.

Cimet malo drugače
Cimet pospešuje izločanje odpadnih snovi iz kože in podkožja ter tako zmanjšuje maščobne blazinice. Uporabite ga tako, da v vsakodnevno kremo za telo vmešate obilo cimeta in si pripravek vmasirate na prizadete predele. Nato se povijte s folijo in pustite učinkovati 20 minut. Folijo odstranite in se oprhajte z izmeničnimi curki hladne in tople vode.

Kava razgrajuje maščobo
Kofein podpira razgradnjo maščobnih celic, ki povzročajo značilno pomarančasto kožo, ter spodbuja presnovo in limfni tok, kar zmanjšuje nabreklost kože. Proticelulitno sredstvo iz kave si lahko pripravite kar same iz mešanice kavne usedline, olivnega olja in morske soli. To uporabljajte kot piling telesa. Mešanico nanesite na prizadete predele in s krožnimi gibi te predele masirajte vsaj nekaj minut. Nato vse skupaj sperite z izmeničnimi curki vroče in mrzle vode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.