Magazin > Lepota & telo
132 ogledov

Ste čistunka ali cipa? Dolžina krila pove vse!

dolžina krila Tumblr
Mlada umetnica in študentka grafičnega oblikovanja je zanetila zanimivo debato o dolžini ženskih kril, kakšna so primerna in kakšna ne.

Rosea Lake je v okviru šolskega projekta posnela fotografijo, na kateri je na svoji nogi označila, kaj določena dolžina kril pove o ženski. Projekt je poimenovala Predsodki, z njim pa je želela opozoriti, da ljudje prevečkrat obsojajo ženske glede na njihov način oblačenja. "Tudi sama sem ugotovila, da ob pogledu na žensko, ki nosi kratko krilo, takoj pomislim: cipa," je razložila Rosea in dodala, da se je ob tem vedno počutila slabo. "Pomislila sem tudi na ženske, ki nosijo hijab, tudi one so zatirane. Prenehati moramo z obsojanjem." In tako je nastala fotografija, ki ima na omrežju Tumblr že 270 tisoč komentarjev.

Fotografija prikazuje žensko od zadaj, ki ima na levi nogi označene dolžine krila in ob njem besede, ki naj bi predstavljale določeno dolžino. Najnižja oznaka se imenuje "starejša dama", sledi "čistunka", nato "staromodno", tik pod kolenom se nahaja oznaka "primeno", nato "spogledljivka", "drzno", "provokativno", "radodajka", na samem vrhu pa sta "cipa" in "vlačuga".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.