Magazin > Lepota & telo
47 ogledov

Stilski nasveti za nosečnice

nosečnica H&M
Stilistka za nosečnice, Alex Longmore, razkriva nasvete, s pomočjo katerih boste tudi s trebuščkom blesteli in se počutili samozavestno.

Potrebujete vsaj dva para kavbojk

Za sproščen dnevni videz kombinirajte par elastičnih nosečniških kavbojk s sproščenim, športno-elegantnim zgornjim delom v črnem odtenku, videz pa popestrite s pisanim šalom. Za udoben korak obujte športno-elegantne superge ali balerinke.

Pokažite ramena

Lahkotna enobarvna črna ali temnomodra obleka pristaja tudi nosečnicam. Opogumite se in vsaj zvečer pokažite malo kože. Pozornost s trebuha preusmerite na zapeljiv dekolte, ramena in noge. Sramežljivost premagajte s šalom, ki ga lahko ogrnete čez ramena.

Namig poiščite pri slavnih nosečnicah

Ste opazili, da nosečniška oblačila vedno kombinirajo z navadnimi? Skrivnost je v pravi izbiri modnih kosov in v konfekcijski številki. Z nosečniškim spodnjim delom kombinirajte klasično raztegljivo majico ali top – kupite za številko ali dve večjega, čez oblecite srajco, ki naj ostane odpeta, pa tudi usnjena jakna ali bolero sta lahko iz navadne kolekcije – jeseni jih tako ni treba zapenjati, se pravi, da lahko še vedno nosite svojo najljubšo prehodno ali jesensko jakno. Tako boste za manj denarja ustvarili popoln modni videz.

Velikost je pomembna

Če ste visoki, vam kombiniranje oblačil ne bi smelo povzročati težav, saj vam pristaja skoraj vse – z obleko, tuniko ali oprijetimi hlačami poudarite dolge noge. Nižje pa izbiri oblačil posvetite več pozornosti. Izogibajte se predvsem širokim majicam in širokim hlačam, saj boste v njih videti še nižji in močnejši.

Kritični meseci

Za izbiro oblačil je po mnenju stilistke najtežavnejše obdobje od tretjega do petega meseca nosečnosti. Takrat "stara" oblačila postanejo premajhna, nosečniška pa so še vedno prevelika. Kritične mesece preživite s sprotnim kupovanjem za številko ali dve večjih oblačil.

Obleka za dni, ko gre vse narobe

V dneh, ko mislite, da vam nič ne pristaja lepo, se zatecite k vedno varni nosečniški rešitvi – črni obleki z oprijetim zgornjim delom in širšim, prosto padajočim spodnjim delom.

Oblačila kupujte sproti

Nosečniških oblačil ne kupujte nekaj mesecev vnaprej, pa čeprav ste na razprodaji našli popolno pleteno tuniko, ki bi jo lahko nosili pozimi. Nikoli ne morete vedeti, kako velik trebuh boste imeli takrat in kakšna oblačila vam bodo pristajala, zato se ravnajte po nasvetu stilistke in oblačila kupujte sproti.

Pobrskajte pri prijateljici

Imate prijateljice, ki že imajo otoke? Ker kupovanje nosečniških oblačil lahko predstavlja velik finančni zalogaj, pobrskajte med prijateljičinimi oblačili, ki jih ne potrebuje več. Morda boste med njimi našli kaj zase.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.