Magazin > Lepota & telo
231 ogledov

Štirje super oreščki

pinjole
1/4
Shutterstock
Oreščki so superživila, ki pomagajo preprečevati bolezni srca in ožilja. Štiri velike raziskave, v katere je bilo vključenih več kot 170 tisoč oseb, so pokazale, da vsakodnevno uživanje malo oreščkov tveganje za srčni napad zmanjša kar za 35 odstotkov. A oreščki so dobri še za marsikaj.

S pistacijami nad hudo lakoto. Ko ste zelo lačni, posezite po pistacijah. "Princip pistacij" pomeni, da boste zaradi bezanja jedrc iz lupine pistacij pojedli manj kot drugih oreščkov – "prevara" je psihološka, pravijo ameriški strokovnjaki.

Pinjole za potlačitev apetita. Pinjole so uradno semena, a po "lastnostih" (hranljivosti) so zelo podobne oreščkom. Velika vsebnost sicer zdravih maščob se pinjolam oprosti, ker naj bi učinkovito zmanjšale apetit, so ugotovili raziskovalci.

Mandlji za hujšanje. Kar nekaj raziskav je namignilo, da so med oreščki ravno mandlji tisti, ki najuspešneje pomagajo hujšati. Sicer pa so tudi mandlji prava zakladnica hranilnih snovi in z obilico vitamina E pomagajo varovati kožo, upočasnjujejo staranje ...

Orehi za omega 3 maščobne kisline. Orehi, po zadnjih raziskavah najbolj zdravi med vsemi oreščki, so med najboljšimi "neribjimi" viri omega 3 maščobnih kislin, ki branijo srce in ožilje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.