Magazin > Lepota & telo
119 ogledov

Stvari, ki jih morate storiti pred porodom

nosečnost nosečnica Shutterstock
Preden bo v vašo družino prišel novi član, poskusite čas, ko ste še sami, dobro izkoristiti. Uživajte v družbi sami s sabo in se posvetite stvarem, ki vas razveseljujejo.

Vsak si je že kdaj naredil seznam stvari, ki jih mora opraviti v določenem času ali do določene starosti. Zakaj torej ne bi naredili seznama tudi za stvari, ki jih morate narediti do prihoda prvega otroka? Prvo rojstvo je velik mejnik v življenju vsake ženske, zato dobro izkoristite čas, ki vam je še preostal, ko vam ni treba skrbeti za nikogar drugega, le zase. Še prehitro se bo namreč zgodilo, da boste imeli v mislih le pleničke, neprespane noči in hranjenje. Zato čas v nosečnosti izkoristite karseda najbolje.

Podjetje Cussons Mum & Me je v ta namen govorilo z nekaj mamicami, ki so s skupnimi močmi sestavile seznam "top 10 stvari, ki jih morate narediti pred rojstvom".

Kupite si nekaj lepega samo zase

Ko bo na svet prišel otrok, boste denar zapravljale le še za pleničke in otroška oblačila, zato si še med nosečnostjo privoščite nekaj samo zase. Obleke vas najbrž ne bodo preveč razveselile, saj se bo vaša postava še precej spreminjala, a kakšna lepa torbica vam bo zagotovo polepšala dan in garderobo.

Razvajajte se

Ko je nosečnost še prijetna in znosna, si privoščite obisk salona in si omislite pedikuro. Pozneje sami nanjo najbrž sploh ne boste pomislili, morda tudi ne boste dosegli svojih prstov na nogah!

Pojdite na zmenek

Minilo bo še kar nekaj časa, preden si boste lahko s partnerjem privoščili miren in romantičen večer, zato to storite čim prej. Pojdita ven na večerjo ali pa si jo skuhajta doma in si oglejta kakšen film. Vzemita si čas zase.

Pojdite ven s prijateljicami

Pozabite na alkohol, že samo druženje s prijateljicami vam bo odlično delo. Povabite jih na prijetno druženje in se zabavajte ob dobri hrani ali pa si privoščite klepetavo večerjo kje zunaj.

Konec tedna preživite nekje drugje

Dokler imate čisto proste konce tedna brez obveznosti, odpotujte na krajši oddih. Pojdite v toplice ali na krajši izlet v tujino.

Preživite dan v pižami

Ker ste na porodniškem dopustu, trebušček pa iz dneva v dan raste, imate odličen izgovor za posedanje in poležavanje. Tu in tam kakšen dan preživite samo v pižami in pred televizijo.

Jejte sladoled iz banjice v postelji

Čeprav je rek, da jeste za dva, mit, si vseeno dovolite malce več. Kdaj pa bo še čas za takšno uživanje v hrani kot v nosečnosti? Oborožite se z žlico in vašim najljubšim sladoledom.

Dokončajte z opremljanjem stanovanja

Če vaš dom še vedno nima tiste pike na i, mu jo dodajte v nosečnosti, saj potem še mesece ne boste imeli časa in volje za to. Vse skupaj bo tudi veliko bolj zabavno.

Naspite se

Tako preprosto, a spanec vam bo po prihodu otroka še kako primanjkoval. Kadar le lahko, si privoščite dolge ure spanja, saj bo že v zadnjih tednih nosečnosti precej pestro. Ležanje bo vedno manj prijetno, malček v trebuhu pa bo vedno bolj aktiven.

Preberite tisto knjigo!

Nič ni bolj sproščujoče kot poležavanje z najljubšo knjigo v roki. Čim več večerov preživite v družbi knjižnih likov, saj jih boste pozneje lahko zelo pogrešali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.