Magazin > Lepota & telo
54 ogledov

Stvari, ki ne sodijo na lase

Pri suhem lasišču prepogosto umivanje las prhljaj še poslabša. (Foto: Shuttersto Žurnal24 main
Za zdrave in močne lase poskrbimo tudi tako, da nanje ne dajemo izdelkov, ki naredijo več škode kot koristi.

Klor – Ko se kopate v bazenu, ne pozabite, da klor pride v stik tudi z lasmi. Najbolje je, da takoj, ko zapustite bazen, stopite pod tuš in temeljito sperete lase in lasišče.

Sintetične dišave – Sintetične dišave zelo verjetno vsebujejo ftalate, ki predstavljajo tveganje za zdravje. Bolj primerna je uporaba izdelkov, ki so odišavljeni z eteričnimi olji ali naravnimi izvlečki.

Sintetične barve – Te se pogosto uporabljajo v izdelkih za lase, od šamponov, barv do izdelkov za oblikovanje las. Nekatere so lahko pridobljene iz nafte ali premogove smole, zato se jim je bolj izogniti. Stilistka slavnih Diane C. Bailey priporoča, da se posamezniki raje odločijo za posvetlitev zgolj pramenov las, saj tako barve ne pridejo v stik z lasiščem.

Sulfati – V številnih šamponih so prisotni različni sulfati. Baileyjeva priporoča izbiro šamponov, ki vsebujejo decil glukozid. Gre za blag, naraven penilec, ki lase nežno očisti. 

Propilen glikol – Baileyjeva pojasnjuje, da je to vlažilec, ki se pogosto uporablja v izdelkih za lase. Težava je v tem, ker lahko povzroči draženje kože. Svetuje uporabo izdelkov, ki kot vlažilec uporabljajo karitejevo maslo, rastlinske glicerine in arganovo olje.

Gumice na mokrih laseh – Lasje so najbolj občutljivi, ko so mokri. Spenjanje se za to v takem stanju odsvetuje, saj se lasje lahko zlomijo. 

Izdelki na bazi olja in lasišče – Caroline Ortega, strokovnjakinja za barvanje iz New Yorka, odsvetuje rabo izdelkov na bazi olja na lasišču, saj je zaradi tega treba lase večkrat umivati, kar vodi v cepljenje las in sprano barvo. Tovrstne izdelke priporoča zgolj za nanašanje na konice las.

Črna barva  - Ortegova odsvetuje barvanje s črno barvo. Kot pravi, je s črne najtežje preiti na drugo barvo, če bi si posameznik to zaželel. Vsem, ki radi spreminjajo barve, priporoča, da na svoje lase ne nanašajo barv, ki so temnejše od temno rjave. 

 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.