Magazin > Lepota & telo
926 ogledov

To zajtrkujejo zdravi ljudje

Zajtrk
Finska študija razkriva, kaj zajtrkujejo zdrave osebe.

Večina misli, da morajo, da bi izgubili odvečne kilograme, omejiti količino zaužite hrane, kar sicer lahko privede do želenih rezultatov, ki pa so ponavadi le kratkoročni. 

Bolj pomembno od tega je, da vse jemo v zmernih količinah ter bolj kot na količino pazimo na kakovost hrane.

otroci šola Pred šolo Zdravje To ni primeren zajtrk za otroka

Študija centra VTI Technical Reaserch Centre na Finskem je pod drobnogled vzela zajtrke ljudi, ki s prekomerno težo nimajo težav. V raziskavi je sodelovalo 147 zdravih oseb, ki so s strokovnjaki kar 4 mesece delili svoje prehrambne navade. Rezultati so pokazali, da jih največ (51 %) dan začne s sadjem, 41 odstotkov zajtrkuje mlečne izdelke, kosmiče pa 33 odstotkov. Čeprav vemo, da kruh vsebuje nepotrebne kalorije, se na to anketiranci niso ozirali. Za zajtrk jih je pekovske izdelke izbralo kar 32 odstotkov.

Zanimiv je tudi podatek, da je le 26 odstotkov vprašanih povedalo, da med zajtrkom pijejo kavo. 

Anna-Leena Vuorinen pravi, da se prekomerni telesni teži lahko izognemo, če poslušamo svoje telo in damo prednost zdravi prehrani. To je po njenem mnenju veliko bolj učinkovito od tega, da se pri prehranjevanju odrekamo in omejujemo.
trdokuhana jajca lupine Magazin Če želite shujšati, dan začnite z jajci!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.