Magazin > Lepota & telo
123 ogledov

Top 20 namigov za raven trebušček

Gisele Bündchen EPA
Shujševalni guru Pierre Dukan, ki je odgovoren za nekaj najboljših teles v zvezdništvu, ima za vas dvajset namigov, s katerimi boste lažje dosegle raven trebušček.

Gisele Bündchen, Rosie Huntington-Whiteley in Jennifer Lopez vse prisegajo na shujševalne nasvete Pierra Dukana, zdaj pa jih razkriva tudi navadnim smrtnicam. Če boste sledile njegovim namigom, vam raven trebušček do poletja ne uide!

Jejte veliko zelenjave. "Med zimo boste zdrave in fit ostale tako, če boste jedle veliko zelenjave. Ta vsebuje ogromno vitaminov in mineralov, ki jih telo v zimskih dneh zelo potrebuje."

Uživajte vitamin C. "Svoji vsakodnevni prehrani dodajajte gram vitamina C, za prigrizek pa si privoščite orehe, ki so polni maščob omega 3. to vam bo dalo dodatno energijo, ki jo v zimskih dneh potrebujete bolj kot sicer."

Bodite aktivne. "Nujno se gibajte, pa tudi če minimalno. Vsak dan si vzemite vsaj 20 minut za sprehod, vsak drugi dan pa 30. Ob tem boste pospešili delovanje mišic, hkrati pa se bodo sprostili hormoni sreče."

Zagotovite si dober lepotni spanec. "Znanstveno je dokazano, da se ljudje, ki ne spijo dobro, zredijo hitreje. Če se boste dobro naspali, boste tudi jedli manj. Zapomnite si tudi, da se vsaka prespana ura pred polnočjo šteje dvojno, zato skušajte vsaj dvakrat na teden zaspati pred polnočjo."

Zaščitite svoj trebušček. "Če greste na zabavo, se vedno prej najejte! S praznim želodcem se je namreč zelo težko zadržati pred polno mizo pripravljene hrane. Če pa že, se osredotočite na meso, lososa, purana in oreščke. Izogibajte se slaščicam."

Pijte z glavo. "Ko greste ven, se izogibajte sladkim koktajlom, raje posezite po vinu. Vino je najboljši alkohol, predvsem rdeče. Med žganimi pijačami pa je to vodka, zmešana z gazirano pijačo, kateri naj bo dodan led in limona."

Vzemite si čas. "Če jeste zunaj, jejte počasi. Privoščite si aperitiv, jejte meso in zelenjavo, pijte vodo. Alkohol si privoščite po jedi."

Pijte veliko vode. "Ko ste zunaj, morate vedno poskrbeti, da pijete veliko vode. Zapomnite si: en kozarec vode na dva kozarca alkohola. Naslednje jutro mi boste hvaležni."

Jennifer Lopez | Avtor: Reuters Reuters
Poskusite sedemdnevno razstrupljevanje. "Odvečnih kilogramov, ki so se nabrali med prazniki, se boste najlažje znebile s sedemdnevnim razstrupljevanjem. Prvi dan uživajte samo proteine, to pomeni pusto meso, ribe, morsko hrano, šunko, jajca in dva litra vode. Naslednji dan dodajte zelenjavo, tretji dan pa dve različni vrsti sadja."

Ne odnehajte! "Četrti dan razstrupljevanja jejte isto kot tretji dan, dodajte le dva kosa polnozrnatega kruha. Peti dan si lahko privoščite košček sira, šesti dan pa lahko posežete tudi po testeninah ali rižu. Ves teden se izogibajte alkoholu."

Razvajajte se. "Zadnji dan razstrupljanja si privoščite zmagovalni obrok, saj ste si ga zaslužili."
Ne bodite prestrogi"Ko boste zaklujčili s sedemndnevnim razstrupljanjem, jejte normalno kot prej.
Težo izgubite za vedno"Odvečnih kilogramov se je težko znebiti, še težje pa je ohraniti novo postavo. Zato se držite moje diete, ki ji ni težko slediti."

V napad! "V prvi fazi, ki poteka od dva do sedem dni, uživajte 72 različnih vrst proteinske hrane. Lahko pojeste kolikor želite, a ob tem spijte vsaj 1,5 litra vode na dan."

Nadaljujte z lahkim tempom. "Svoji dieti nato dodajte 28 vrst zelenjave. Še vedno lahko pojeste kolikor želite. Med drugo fazo boste s pravilno prehrano lahko izgubili kilogram na teden, s čimer vztrajajte, dokler ne boste dosegli želene telesne teže."

Preprečite novo nabiranje kilogramov. "Tretja faza se imenuje prečiščevanje. Pri tej fazi je bistveno, da ne zapadete v stare navade prehranjevanja, temveč se držite nove. Lahko dodate sir, kruh, sadje, škrob in en zmagovalni obrok na teden."

Ne bodite lačni! "Lakota je največji sovražnik pri ohranjanju diete, zato poskrbite za to, da ne boste občutili volčje lakote, saj boste takrat pojedli vse, kar vam bo prišlo pod roko. Vedno imejte pri sebi zalogo zdravih prigizkov, od oreščkov do suhega sadja."

Ne hujšajte sami. "Najboljša motivacija pri hujšanju je, če se vam pri tem pridruži prijateljica. Skupaj tudi telovadita, kar vaju bo prezvelo s še več pozitivne energije. Delita si tudi dietne nasvete in podpirajta druga drugo."

Jejte veliko ovesa. "Oves je zelo bogato živilo, ki vas bo nasitil za kar nekaj časa. Je odlično shujševalno živilo in je odlično tudi za vegeterijanke."

Uživajte jabolčni kis. "Jabolčni kis je moje skrivno orožje. Pred kosilom in večerjo zaužijte dve jedilni žlici tega kisa, kar vam bo pomagalo hitreje izgubljati kilograme, saj jabolčni kis topi maščobe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.