Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Trend: klobuki

Eleganca v črni. Žurnal24 main
Tudi to poletje boste klobukom le s težavo pobegnili. Modne so prav vse oblike in velikosti, vse na kar morete paziti je le, da se izbrano pokrivalo prilega vašemu obrazu.
Smernice
Različna pokrivala so zaznamovala tudi letošnje kolekcije modnih oblikovalcev. Na modnih brveh so kot dodatek prikazali vse od kapic in klobučkov prek rutic do obilice naglavnih okrasov, ki bi jih lahko uvrstili kar med (nekatere manj, druge bolj uporabne) modne umetnine.

Za ali proti
Pokrivala lahko uporabite za zanimive kombinacije osebnega sloga, spadajo pa tudi med nepogrešljive spremljevalce poletnih dni. Če ste mnenja, da so klobučki rezervirani za uglajene dame v letih, in sami nimate nobenega, naj vas k spremembi mišljenja spodbudimo z dejstvom, da lahko s pravilno izbranim pokrivalom pritegnete marsikateri pogled. Modne smernice vam pri izbiri letos dopuščajo razmeroma proste roke, saj zajemajo vse od etno in romantičnega do športnega navdiha.

Kako izbrati
Z ustrezno kapo, klobukom ali ruto lahko celostno podobo le polepšate. Praviloma naj bi pokrivala izbirali glede na tip postave in obliko obraza. Če ste drobne rasti, vam pristajajo manjše kape in klobuki, visoke ženske pa si lahko privoščijo pokrivala vseh oblik in velikosti. Če je vaša postava nekoliko polnejša, je za vas odlična izbira klobuk s širokimi plapolajočimi krajci. K okroglim obrazom se podajo klobuki z višjimi krajci in dolgih oblik, za to obliko obraza pa so izjemno primerne tudi različne rutice, ki si jih ovijete okoli glave. Obraz srčaste oblike boste še polepšali z asimetričnim pokrivalom, v poštev pa pridejo tudi večne baretke, in to v različnih barvah in materialih. Za ovalno obliko obrazo so primerne vse vrste pokrival. Kapo s ščitnikom, ki je lahko enobarvna, prešita ali potiskana z igrivimi vzorci, smete nositi tako čez dan kot med ukvarjanjem s športom, pristaja pa vsem oblikam obraza.

Barve in vzorci

Pri barvi moramo biti vsaj malenkost previdni; ujemati se mora s celostno podobo in vsaj delno s poltjo, pričeska in ličila pa so lahko skoraj poljubna paziti je treba le, da se slogi in barve ne tepejo. Še vedno so modne ogromne pletene kape, ki so lahko eno- ali večbarvne z različnimi vzorci ali še posebno pisanimi motivi. Če spadate med drznejše posameznice, si izberite vpadljivejša pokrivala, ki bodo razbila monotonost vsakodnevnega videza.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.