Magazin > Lepota & telo
90 ogledov

Urejene obrvi v treh korakih

Linijo obrvi lahko poudarite tudi s senčilom za obrvi. Žurnal24 main
Neurejene in nepravilno oblikovane obrvi lahko pokvarijo videz celotnega obraza, še posebno oči. Oblikovanje obrvi zahteva nekaj začetne spretnosti, časa in pripomočkov.
Pripravite vse potrebne pripomočke
Dobra pinceta, čista krtačka, bel ali zelo svetel svinčnik za oči in povečevalno zrcalo so osnovni pripomočki, ki so potrebni za oblikovanje obrvi.

Linijo določite s svinčnikom
Postavite ga navpično prislonjenega na nos, linija pa naj poteka ob notranjem kotičku očesa. Kjer se svinčnik približa obrvi, je točka, kjer se obrv začne. Najvišjo točko oziroma lok obrvi določite tako, da svinčnik prislonite k nosu, drugi del pa naj poteka čez zenico očesa. Kjer svinčnik seka točko na obrvi, tam se začne njen lok. Obrv se zaključi na mestu, na katerem s svinčnikom povežemo točki ob nosu in zunanjem kotičku očesa.

Pulite vsako dlako posebej

Z belim svinčnikom zarišite lok, ki ste ga prej določili. Pod začrtanim lokom potem dlačice populite. Dlačice je treba puliti v smeri rasti, začnite od spodaj navzgor, se pravi od veke navzgor, in vsako dlačico posebej. Posebno pozornost je treba nameniti razdalji med obrvema. Večja je razdalja, širši bo videti nos. Če je med očesoma velik razmik, so obrvi lahko bliže korenu nosu. Ne hitite, saj si ne želite izpuliti več dlačic, kakor je potrebno, in pulite vsako dlako posebej. Nikoli ne pulite obrvi na vrhnjem delu, saj bodo tako dlačice začele divje rasti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.