Magazin > Lepota & telo
188 ogledov

Vse več jih ima dizajnersko vagino

ženska, telo, hlačke Shutterstock
Včasih so bile popularne operacije prsi, zdaj so estetske operacije vagine. V zadnjih petih letih se je zanjo odločilo kar petkrat več žensk kot leta poprej, nenavadne želje pa imajo tudi deklice.

Čeprav strokovnjaki svarijo, da posledice estetske operacije vagine še niso znane, se zanjo odloča vse več žensk. Lani se je zanjo odločilo 2000 Britank, pravijo podatki britanske humanitarne organizacije Wellcome Trust. Strokovnjaki ocenjujejo, da je realna številka operiranih veliko večja, saj se veliko žensk odloči za poseg na zasebnih klinikah, ki podatkov o številu in vrsti operacij ne delijo.

Estetska operacija vagine, ki ji radi pravijo kar dizajnerska vagina, obsega polepšanje zunanjega dela splovila. Ženske se zanjo odločajo zaradi nezadovoljstva s sramnimi ustnicami. Te so ali prevelike ali premajhne, preveč povešene, nenavadne barve ali pa so preprosto "videti postarane".

Strokovnjaki opažajo, da se ženske za takšne operacije pogosto odločajo brez predhodnega posvetovanja s psihologi, kar je, glede na to, da so takšne težave pogosto psihološkega izvora, napaka. "Nezadovoljstvo na različnih ravneh življenja vpliva tudi na nezadovoljstvo z lastnim telesom. Prav zaradi tega bi se morale ženske pred takšnimi posegi odpraviti na posvet k strokovnjaku," pravi Lih-Mei Liao, psihologinja iz univerzitetnega kolidža v Londonu.

Želi jo tudi 11-letnica

Britanska ginekologinja Darah Creighton je za BBC povedala, da se starostna meja žensk, ki si želijo popolnejšega videza tam spodaj, drastično niža. Med svojimi pacientkami naj bi imela celo 11-letno deklico, ki si je zaželela prav takšno operacijo.

 

Komentarjev 4
  • Oseba_ 10:08 27.julij 2012.

    to počnejo tiste, ki jih nekdo vzdržuje in imajo preveč keša...podn

  • iravadi 11:10 26.julij 2012.

    Takoj po volitvah...

  • iravadi 11:10 26.julij 2012.

    Takoj po volitvah...