Magazin > Lepota & telo
243 ogledov

Kje opravijo največ lepotnih operacij?

lepotne operacije Shutterstock
Strokovnjaki ugotavljajo, da število lepotnih operacij nezadržno raste.

Raziskava ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) kot novi trend pri lepotnih operacijah omenja liposukcijo, največ lepotnih operacij pa opravijo v ZDA.

Vaginoplastika pridobiva na popularnosti

V zadnjem času je po svetu najbolj priljubljena liposukcija, ta predstavlja malo manj kot petino vseh lepotnih posegov. Na lestvici priljubljenih lepotnih posegov ji sledijo mamoplastika, blefaroplastika (operacija očesnih vek), rinoplastika in abdominoplastika (odstranitev odvečne kože s trebuha). Pri minimalno invazivnih posegih pa si prvo mesto delita botoks in dermalni polnilci. Na lestvico vseh posegov so v omenjeni raziskavi uvrstili tudi vaginoplastiko, ki vse bolj pridobiva na popularnosti. Največkrat se zanjo odločijo v Braziliji.

Cene so različne

V omenjeni raziskavi so na seznam uvrstili države, kjer naj bi opravili največ lepotnih operacij. Največ jih opravijo v ZDA, sledi Brazilija, Kitajska, Japonska, Indija in Mehika. V omenjenih državah je tudi največ estetskih kirurgov. Cene lepotnih operacij so v različnih državah različne. V tabeli preverite, kam se splača na kakšno operacijo.

 

Komentarjev 1
  • širhakl 10:33 01.maj 2012.

    Kaj pa na možganih?Aja,sej jih skorajda nimajo.