Magazin > Lepota & telo
27 ogledov

Z novoletnim ličenjem ne pretiravajte

Blumarine Imaxtree
Pravila ličenja za silvestrovo ostajajo ista kot prejšnja leta. Še vedno boste zažigale z zadimljenimi očmi, z bleščicami v zmernih količinah in z jesenskim trendom, ki traja še pozimi – s slavno rdečo šminko.

Vaše "bojne barve" lahko brez strahu izrazite bolj kot sicer, a vseeno ne pretiravajte! Vizažistka Martina Borščak ima nekaj nasvetov, kako se naličiti za najdlajšo noč v letu in kako se lotiti tega obreda.

Na ličenje se dobro pripravite

Predpriprava kože na ličenje je zelo pomembna. Začnemo s pilingom in ustrezno masko, obrvi pa si populimo dan prej, da si koža lahko spočije. Z izbrano kremo, ki ustreza naši koži, si zmasiramo obraz in tako pripravimo kožo na ličenje. Nanesemo puder in ga utrdimo s pudrom v prahu. Nadaljujemo z ličenjem oči; na celo veko nanesemo nevtralno bež ali zlatkatsko barvo, nato pa nanesemo temnejšo barvo, ki jo malce zabrišemo, da se lepo zlije s svetlejšo podlago. Dodamo črtalo in maskaro, ter zaključimo z rdečilom in šminko.

Barve naj bodo praznične

Za bolj praznični pridih posezite po kovinskih barvah. "Predlagam zlato v kombinaciji z bronasto ali rjavo. Tudi zadimljene oči se lahko naredi v vseh mogočih barvah, saj ni nujno, da prevladuje črna," pravi Borščakova, a opozarja, naj se še vedno držimo načela manj je več. "Če se odločite za zadimljene oči, se ne našminkajte z rdečo šminko. Zapeljiv videz lahko dosežete tudi z umetnimi trepalnicami, vendar bodite pozorne pri lepljenju, da ne bodo po nekaj urah odpadle." Uporabo bleščic okoli oči pa bi sogovornica odsvetovala. "Vsi smo že videli kakšno dekle, ki ima ob koncu večera bleščice po vsem obrazu. Raje bi svetovala kakšne odtenke, ki vsebujejo mini diskretne bleščice. Če izberemo recimo zlato barvo, jo lahko nanesemo na vrh lične kosti, po sredini nosu, na obrvno kost in tako pričaramo diskreten praznični videz."

Dober puder je ključen

Za silvestrovo mora biti make up še posebej obstojen, ta pa se začne pri pudru, ki mora biti dobro izbran. "Komercialni pudri so sestavljeni iz 5-15 odstotkov pigmenta, vode in poliglicerina, ki deluje kot vezivo. Ko voda iz našega obraza izhlapi, ostane le še pigment, ki pa počasi izginja iz obraza in čez par ur lahko izgledamo, kot da se sploh nismo naličili. Svetujem nakup profesionalnega pudra, ki je na osnovi olja, čebeljega voska in pigmetna; tako bo make up zdržal cel dan," priporoča vizažistka in poudarja, da moramo čez tekoč puder vedno nanesti še puder v prahu.

Počutje je na prvem mestu

Pri vsem tem pa je najpomembnejše, da se boste naličili tako, da se boste sami počutili dobro. "Čeprav je rdeča šminka trenutno zelo moderna, vseeno ne pristaja vsakomur," pravi Borščakova in dodaja: "Novih tehnik ličenja ne poskušajte tik pred izhodom ven, ker vam ne bo nikoli uspelo doseči videza, kakršnega bi si želeli. Zabavno je kakšno deževno nedeljo malo vaditi všečen videz, ga natrenirati in si potem narediti takšen make up. Veliko pomagajo tudi filmčki na youtubu."

Če pa vam samoučenje ne gre dobro od rok, vam priporočamo obisk brezplačne delavnice ličenja, kjer vam strokovnjaki pomagajo pri izbiri vaših barv in vas naučijo, kako se naličiti. Delavnice potekajo vsako soboto na Rimski 13 v Ljubljani. Za obisk se predhodno naročite na spletni strani www.mud.si/sl/Brezplacne_delavnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.