Magazin > Lepota & telo
57 ogledov

Z orgazmom nad bolečino

seks Shutterstock
Za odpovedovanje spolnosti med menstruacijo ni razloga. Nasprotno, ginekologi jo priporočajo.

Številni pari med menstruacijo nimajo spolnih odnosov, vendar za to ni zdravstvenih razlogov. Ginekologi spolnost v tem času celo priporočajo, saj ima tudi pozitivne učinke.

Manj boleča menstruacija

Orgazem dokazano blaži neprijetne krče in bolečine v trebuhu, pomaga pa tudi pri drugih bolečinah. Med orgazmom se sproščajo hormoni sreče, kar dodatno izboljšuje počutje. Med spolnim odnosom se sprostijo vaginalne mišice, poleg tega pa naj bi spolnost med menstruacijo skrajšala trajanje menstrualnega ciklusa.

Partnerja sta bolj povezana

Pari, ki uživajo v spolnosti tudi med menstruacijo, poskušajo najti več tehnik zadovoljitve. Zlasti v prvih dneh, ko je krvavitev močnejša, se ljubimci posvečajo drugim nežnostim, ne le samemu spolnemu aktu.

Ženske so takrat bolj željne

Veliko žensk si med menstruacijo bolj želi spolnosti kot druge dni v mesecu, vzrok pa je močnejša prekrvavitev maternice. Ženska je tako prej vzburjena in med spolnim odnosom bolj uživa ter doživi več orgazmov.

Pazite na bolezni

Ginekologi opozarjajo, da je ženska med menstruacijo dovzetnejša za okužbo s spolno prenosljivimi boleznimi, zlasti tistimi, ki jih povzročajo virusi, kot sta HIV in HPV. Za spolno dejavne ženske, posebno tiste s kratkimi ciklusi, ki nočejo zanositi, pa tudi med menstruacijo priporočajo kondom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.