Magazin > Lepota & telo
381 ogledov

Zakaj je dobro imeti sramne dlake

telo Shutterstock
Depilacija intimnih predelov je lahko tudi nevarna. "Sramne dlačice imajo svoj namen, zato jih pustite tam, kjer so," svari Emily Gibson z Univerze v Washingtonu.

Odstranjevanje nadležnih dlačic je postalo že skoraj del osebne higiene, vendar pa zdravstvena stroka opozarja, da je odstranjevanje sramnih dlačic zdravju nevarno.

Povečano tveganje za okužbe

Vseeno je, na kakšen način odstranjujete dlačice na intimnih predelih, saj so prav vsi škodljivi. Koža pri genitalijah je zelo občutljiva že sama po sebi, z odstranjevanjem dlačic pa se poveča tveganje za okužbe in spolno prenosljive bolezni, trdi svari Gibsonova. Sramne dlačice so namenjene zaščiti – varujejo pred okužbami, aknami in razdraženjem kože, preprečujejo vstop bakterijam v spolovilo, med spolnim odnosom pa ščitijo kožo pred odrgninami, poroča Huffingtonpost.

Milijoni na račun dlak

Kozmetična industrija je v zadnjih letih zaslužila pravo bogastvo na račun odstranjevanja dlačic. Dokler živimo v dobi Kim Kardashian, ki pravi, da ima ženska lahko dlačice le na glavi, in Victorie Beckham, ki trdi, da bi morala biti brazilska depilacija obvezna za vse, ki so starejši do 15 let, bodo strokovnjaki le stežka dosegli svoje. 

Komentarjev 1
  • Skippy 20:40 15.avgust 2012.

    to so pravi znanstveni razlogi.