Magazin > Lepota & telo
387 ogledov

Zelišča za barvanje las

Naravne barve bodo vašim lasem zagotovile volumen in sijaj. Žurnal24 main
Lasem najbolj koristijo zeliščni šamponi in balzami, ki jih pripravimo sami. Če imate zaradi barvanja poškodovane lase, si lahko pripravite tudi zeliščne mešanice za barvanje las.

Za posvetlitev
Za posvetlitev las lahko uporabite kamilice, korenino rabarbare ali vrtni slez. 50 gramov zelišč prevrite v litru vode in pustite vreti 20 minut. Prevretek ohladite, precedite in polijte po laseh, tako da tekočina odteka v podstavljeno posodo. Postopek ponovite čim večkrat. Za brisanje las uporabite kakšno staro brisačo, ker bo na njej ostalo nekaj barve.

Za potemnitev
Za potemnitev lahko uporabite žajbelj ali pa kombinacijo žajblja in rožmarinovih listov. Postopek je enak kot pri zeliščih za posvetlitev las. Lahko pa uporabite zelene zunanje lupine nezrelih orehov, ki jih s tolkačem zdrobite v možnarju, dodajte ščepec soli, prelijte z vodo in pustite, da se namaka tri dni. Zmešajte s tremi skodelicami vode in prevrite. Poparek si porazdelite po laseh in pustite učinkovati pol ure. Lase temeljito izperite. Če želite še temnejši odtenek, pustite učinkovati dalj časa.

Za rdečo barvo
Rdečo barvo las poleg hene dobite iz vrtnega ognjiča, rdečega hibiskusa in žafrana. Za intenzivne odtenke pripravite bolj intenzivno mešanico. Eno skodelico vode in 25 gramov zelišč prevrite in precedite. Nanesite na lasišče. Glavo pokrijte s plastično vrečko in vročo brisačo, da zadržite toploto. Pustite učinkovati 20 minut in lase temeljito sperite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.