Magazin > Lepota & telo
235 ogledov

Ženske imajo trikrat več oblek kot moški

ženska garderoba obleke Shutterstock
Da imajo ženske veliko več oblek kot njihovi partnerji, sicer ni nič novega, a zdaj je to potrdila še anketa. Garderoba nežnejšega spola je kar trikrat večja.

Britanska spletna stran Mycelebrityfashion.co.uk je s pomočjo ankete ugotovila, da imajo ženske kar trikrat več oblek kot njihovi partnerji, samo 3 odstotki žensk pa pravijo, da nosijo prav vse obleke v svoji garderobi.

Sodeč po rezultatih ima ženska povprečno 13 parov čevljev, 36 kosov spodnjega perila, 19 majic, 9 pletenih puloverjev ali jopic, 5 plaščev ali jaken, 18 oblek, 12 kavbojk in hlač, 6 kril in 14 drugih modnih kosov. Vse skupaj torej 132 kosov oblačil.

Moški pa imajo v povprečju 3 pare čevljev, 5 kavbojk, 10 kosov spodnjega perila, 6 majic, 4 srajce, 5 pletenih puloverjev ali jopic, 2 plašča in 8 drugih modnih kosov. Skupno torej bistveno manj; 43 kosov.

Urednica spletne strani, Bobbie Malpass, je ob rezultatih ankete povedala: "Ženske so dobro znane po tem, da imajo doma kupe oblačil, to pa se zgodi zato, ker prevečkrat nakupujejo impulzivno. Moški v nasprotju z njimi nakupujejo le, ko nekaj potrebujejo." Dodala je, da so tudi moški na pravi poti, da dohitijo ženske. "Vedno več pozornosti posvečajo svojemu videzu in postajajo veliko bolj modno ozaveščeni, kot so bili nekoč. Morda še ne bodo kmalu dohiteli žensk, a kot kaže, niso prav daleč."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.