Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Zmagovalcu zdravo srce

Zlomljeno srce. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
IVZ je ob svetovnem dnevu srca pripravil poučno družabno igro.

Ne ukvarjam se z nobeno telesno dejavnostjo. Le zakaj bi se? Nimaš prav! Za tri polja nazaj!” Tako so na igralnih karticah družabne igre srčni utrip – ritem zdravja predstavljene vsakodnevne odločitve, ki vodijo k zdravemu življenjskemu slogu. Igro, ki je namenjena vsej družini, je ob svetovnem dnevu srca ta teden pripravil Inštitut za varovanje zdravja Republike Slovenije (IVZ). Brezplačno je na voljo na njihovi spletni strani Ivz.si, od koder si jo preprosto natisnete. Za začetek igre nato potrebujete le še soigralca, igralne figurice in kocko.

Igra poskrbi za gibanje

Preprosta pravila igre se od drugih družabnih iger razlikujejo predvsem v tem, da vključujejo tudi izvajanje preprostih vaj za srce (počepe, kroženje z rokami in boki, dvigovanje nog), tako da se med igro tudi pošteno razgibate. Napotke za pravilno izvedbo vaj, ki se jih seveda lahko lotite tudi, kadar ne igrate, prav tako najdete na strani Ivz.si.

Igra poskrbi za gibanje

Zmagovalec igre je tisti, ki mu uspe premagati vse sovražnike, ki grozijo srcu (holesterol, zvišan krvni tlak, kajenje in telesna nedejavnost), prvi prispe na zadnje polje in doseže zastavljeni cilj – zdravo srce! Če zdrave nauke vnesete v svoj vsakdan, pa se zares lahko počutite kot zmagovalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.