Magazin > Lepota & telo
70 ogledov

Znane Slovenke podarile čevlje

 Zavod Varna pot
1/5
Zavod Varna pot
Oblikovalka čevljev Alja Viryent, Zavod Varna pot in mnoge znane Slovenke so se odločili na zanimiv način prispevati k višji varnosti na slovenskih cestah.

Akcija Pozor, visoke petke! je dobrodelna akcija, katere namen je z dobrodelno dražbo in razprodajo čevljev ozaveščati o varnosti v cestnem prometu.

Zbiranje čevljev

Od 9. do 20. aprila bo v City Parku potekalo zbiranje enkrat ali nikoli nošenih čevljev, ki se bodo 21. aprila od 9. do 15. ure prodajali za enotno ceno 20 evrov. Čevlji znanih Slovenk pa se bodo 21. aprila na Ljubljanskem gradu od 17. ure dalje prodajali po izklicni ceni sto evrov. Izkupiček vseh prodanih čevljev bodo v zavodu namenili izvajanju dveh preventivno-izobraževalnih delavnic.

Čevlje so že podarile

Znane Slovenke, ki so se udeležile novinarske konference, so predstavile tudi svoje zgodbe podarjenih čeveljcev, tako je denimo Nada Brezec povedala, da je čevlje kupila v Združenih državah Amerike in jih nosila na prvi tekmi v novi dvorani Charlotte Bobcats v Severni Karolini, ko je njen mož Primož Brezec dal zgodovinski prvi koš. Čevlje pa je za dobrodelno dražbo podarila tudi oblikovalka čevljev Alja Novak Viryent, ki jih je oblikoval njen zdaj že pokojni dedek in mentor, zato imajo zanjo prav posebno vrednost. Čisto vse pa se poistovetijo tudi z motom akcije: "Petke sezuj in varno potuj."


Kakšne čeveljce so podarile znane Slovenke, si oglejte v galeriji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.