Magazin > Lepota & telo
104 ogledov

Znate pravilno shranjevati kozmetiko?

krema Shutterstock
Če boste kozmetične izdelke shranjevali pravilno, bodo dlje uporabni.

Pri kozmetičnih izdelkih sta nujna pravilno shranjevanje in spremljanje datumov na deklaraciji. Čeprav ima večina ljudi kozmetiko shranjeno na poličkah v kopalnici, je ravno ta prostor najslabša izbira. Previsoka temperatura pri nekaterih izdelkih pospeši kvarjenje, zato je lahko dejanski rok uporabe krajši od deklariranega. Vsak kozmetični izdelek ima določen rok uporabe, znotraj katerega proizvajalec zagotavlja, da je neoporečen za zdravje in ohranja svojo namembnost.

Temperatura je pomembna

Nekateri kozmetični izdelki bodo uporabni dlje, če jih boste shranjevali v hladilniku, spet drugim pa nizke temperature ne ustrezajo. V hladilnik spadajo kreme za sončenje, kozmetika za preprečavanje aken, vsa naravna kozmetika in kreme, ki se uporabljajo za področja okoli oči. Izdelki, ki jim bo hladilnik škodil in zmanjšal obstojnost, pa so barvice za oči, tekoči pudri, šminke za ustnice, vsi izdelki na oljni osnovi in maskare.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.