Magazin
324 ogledov

Letos modni turkizni venčki

venček
1/4
Žurnal24 main
Adventni venčki niso več, kar so bili – postajajo sodobnejši, spreminjajo oblike in barve.

Danes bomo na naših adventnih venčkih prižgali prvo svečko, preostale pa potem vsako nedeljo do božiča. Klasičen venček je spleten iz zimzelenih vejic, okrašen s suhim sadjem in štirimi svečami, ki ponazarjajo adventne nedelje, zadnja leta pa se namesto tradicionalnih vedno bolj odločamo za sodobnejše različice, ki jih je na trgu vedno več.

Okolju prijazni materiali

Spreminjajo se materiali, prav tako tudi barve in oblike. Trendi letos zapovedujejo okolju prijazne materiale, poudarja se pomen ročnih del, zato obiščite katerega od ustvarjalnih sejmov ali pa se z malo domišljije in iznajdljivosti izdelave venčka lotite kar sami.

Prilepite ga na steno

Specite ga iz slanega testa, spletite ga iz nabranih zimzelenih vejic, da bo na mizi dišalo po gozdu, pri tem pa nikar ne pretiravajte z okrasitvijo, da bo venček čim naravnejši. Če obvladate ročna dela, ga lahko sešijete iz odpadnega blaga ali pa se odločite za pletenega. Vodita naj vas osebni slog in slog celotne okrasitve stanovanja, pri tem pa bodite čim pogumnejši in drzni. Če imate radi morje, venček okrasite s školjkami – zakaj pa ne? Venčki so na voljo tudi kot stenska nalepka, če vam tradicija prižiganja sveč ne pomeni kaj dosti.

Moderni turkizna in barva fuksije

Tudi pri izbiri barve se letos lahko poigrate. Klasično rdečo, zlato in srebrno so spodrinile barva fuksije in mentola ter turkizna in vijoličasta – tiste, ki so letos zaznamovale tudi modne piste in navdihnile oblikovalce v pohištveni industriji.
Če vam venček na mizi zaseda preveč prostora, se mu zaradi tega nikar ne odpovejte. Odločite se za takšnega brez sveč in ga obesite na vrata, namesto okroglega izberite podolgovatega in ga postavite na okensko polico; bodite ustvarjalni in si v stanovanju pričarajte takšno praznično vzdušje, kot vam je najbolj všeč. Če boste sami zadovoljni, bodo toplino vašega doma prav gotovo začutili tudi vaši gostje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.