Magazin
16 ogledov

Lov na akcije odprt do konca oktobra

smučanje
1/5
Shutterstock
Zgodnje rezervacije. Cene nižje do 20 odstotkov, možnost izbire najboljših terminov in hotelov še odprta. Nekateri ponudniki ob zgodnji rezervaciji otrokom podarijo brezplačno smučarsko vozovnico, drugi ponujajo ugodnosti, kot je štiridnevno smučanje za ceno treh dni.

Turistične agencije so že začele ponujati zgodnje prijave za smučanje, čeprav se smučarska sezona začne šele konec leta.

Cene v določenih objektih so z zgodnjo prijavo, torej do 30. oktobra, nižje tudi do 20 odstotkov – to je največ. Tolikšen popust imajo določeni objekti na smučišču Marilleva v sosednji Italiji,” finančno ugodnost zgodnje prijave izpostavlja Aleksander Gašperlin iz Turistične agencije Odisej.

Izberite najboljši termin

Z zgodnjo prijavo pa smučarji nimajo le finančnih ugodnosti. Najbolj strastni in zagreti zagotovo izkoristijo zgodnje rezervacije, saj načrtujejo tako termin kot lokacijo svojih počitnic. “Zdaj je čas, ko lahko najdete najboljšo formulo zase. Mirno lahko izberete zimsko središče, ki ga želite obiskati, in zase najdete pravi apartma ali hotel ter se odpravite smučat, ko vam najbolj ustreza, recimo med zimskimi počitnicami,” razlaga Irena Soban iz Kompasa. Ugodnosti zgodnjih prijav pa niso samo popusti. Otroci, ki smučajo s starši, ponekod prejmejo brezplačno smučarsko vozovnico ali pa potniki plačajo tri, smučajo pa štiri dni.

Številni so že pohiteli

S hitrimi rezervacijami se najprej napolnijo najbolj iskane in najcenejše nastanitvene zmogljivosti. Dlje čakaš, manj izbire je,” pojasnjuje Milan Sajko iz turistične agencije Sajko, ki dodaja: “Zagotovo pa se zgodnje rezervacije tudi finančno izplačajo, saj so cene smučarskih vozovnic v predprodaji nižje za približno deset odstotkov, tu nekje pa se gibljejo tudi popusti za nastanitev.

Trenutno je izbira še zelo pestra, a precej smučarjev je v agencijah že rezerviralo svoje termine. “Tako kot vsako leto so določene kapacitete za večje skupine ali pa najbolj priljubljeni objekti že polno zasedeni v najbolj povpraševanih terminih, torej za novo leto in med šolskimi počitnicami.” Kar precej rezervacij so že sprejeli tudi pri Kompasu. Visok odstotek rezervacij je za smučanje v Sloveniji. Glede na pestro ponudbo in število smučarskih središč pa je tujina seveda v prednosti. Smučarje najbolj pritegnejo smučišča Katschberg, Saalbach, Bad Kleinkirccheim in Kronplatz.

Novembra konec akcij

Pri Kompasu še izpostavljajo, da se bodo po 1. novembru kapacitete v Evropi tudi s strani preostalih smučarjev zapolnile in ponudniki bodo ugodnosti umaknili. “Bolj se bližamo smučarski sezoni, bolj se kapacitete polnijo in akcij je manj,” dodaja Sobanova.

Primerjava

Cene smučanja so v primerjavi z lani ostale približno na enaki ravni. “Povprečna štiričlanska družina za teden dni smučanja odšteje okrog 700 evrov. Je pa cena odvisna od oddaljenosti bivanja od smučišča in termina. Letos so cene ponekod v Avstriji po 23. februarju 2013, ko ima del slovenskih šolarjev počitnice, celo nižje kot lani. Tudi za deset odstotkov,” pravi Aleksander Gašperlin iz Turistične agencije Odisej.

Najceneje v Franciji

Smučanje je najcenejše v Franciji. Za en teden smuke in nastanitev v začetku decembra bo odrasla oseba odštela tudi samo sto evrov,” pojasnjuje Habjanič. V predprodaji lahko smučarji prihranijo od 10 do 15 odstotkov. A predprodaja se počasi izteka; ponekod traja do konca septembra, nekateri pa jo nadaljujejo oktobra.

Primerjave celoletnih smučarskih vozovnic za odrasle v predprodaji in redni prodaji ne spreglejte v galeriji!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.