Magazin
34 ogledov

Mama se oblači kot najstnica

mini Shutterstock
Časi, ko so si hčere izposojale oblačila od svojih mam, so postali zgodovina. Danes je zadeva obrnjena, vse več mam se namreč oblači in liči kot njihove odraščajoče hčere.

Vse več mater ima na področju mode in lepote za vzornice svoje hčere, je pokazala raziskava, objavljena v Journal of Consumer Behaviour. Anketirali so 343 mam in njihovih hčera, pri čemer je bila povprečna starost mater 44, hčera pa 16 let. Ugotovili so, da so mame, ki jih je vsaj malo zanimala moda in ki so bile po duši mlade, v veliki večini posnemale modni slog svojih hčera. Po drugi strani pa so bile hčere pogosto gluhe za nasvete svojih mater.

Želja po mladosti

Ženske, ki posnemajo svoje hčere, naj bi za vsako ceno želele ostati mlade. Nikakor se ne morejo sprijazniti s svojimi leti in procesom staranja, pravijo strokovnjaki. Naravni zakon staranja pomeni tudi izgubo spolne moči, to pa je še dodaten razlog za oponašanje hčera, saj želijo ženske dokazati, da so še vedno mlade in vredne spolnega poželenja, pravijo strokovnjaki.

20 - 40 mama

Hčere seveda niso navdušene. 20 - 40 mama je izraz, ki ga je mlajša generacija nadela ženskam, ki so stare 40 let, oblačijo in vedejo pa se, kot bi jih imele 20. Najstniki so si enotni, da jih njihove mame s takšnim oblačenjem spravljajo v zadrego.