Magazin
13219 ogledov

Meghan in Harry še enkrat več poskrbela za šok na dvoru

meghan markle, princ Harry Profimedia
Meghan Markle in princ Harry ne bosta več predstavljala kraljice Elizabete II.

Meghan Markle (38) in princ Harry (35) sta se odrekla svojih kraljevih nazivov. Ne želita niti denarja! Izjavila sta, da bosta vrnila denar, ki so ga investirali v obnovo njune hiše na posestvu Frogmore Cottage (gre za okoli 2,5 milijona evrov), ki jo nameravata zadržati kot svoj dom v Združenem kraljestvu. Zakonca tudi ne bosta več uradno predstavljala kraljice Elizabete II. (93). Iz Buckinghamska palače so potrdili, da to tudi pomeni, da za svoje delo ne bosta več prejemala javnih sredstev.

Meghan Markle Magazin Meghan in Harry: Odhod vprašanje "življenja in smrti"

Kot piše BBC Harryja in Meghan ne bo več treba nagovarjati kot "njegova oziroma njena visokost". To pomeni, da bosta lahko sklepala komercialne ponudbe, ki jima bodo všeč, brez omejitev. Bosta pa vseeno ostala vojvodi Sussexa in ju bodo od zdaj naprej tako tudi naslavljali. Dogovor naj bi začel veljati letos pomladi.

meghan markle, harry Prva Meghanina fotka! Magazin Harry in Meghan: Nekateri Kanadčani že sedaj jezni nanju

kraljica elizabeta | Avtor: Profimedia Profimedia

Kraljica je dejala, da je po mesecih pogovorov in razprav zadovoljna, da so našli konstruktivno pot za vnuka in njegovo družino. Dodala je, da bodo Harry, Meghan in Archie vedno del njene družine. 

kraljica elizabeta Megxit Magazin To je glede Meghan in Harryja storila kraljica

Dodala je še, da se zaveda izzivov, s katerima so se morali boriti zaradi strogih kritik, in da podpira njuno željo po neodvisnem življenju. "Moja celotna družina upa, da jim bo današnji dogovor omogočil izgradnjo srečnega in mirnega življenja," je zaključila kraljica Elizabeta II.

Že poznate norčije na portalu Joonglaa? Poglej video!

 

Komentarjev 1
  • anica00 10:28 19.januar 2020.

    Enkrat se bodo odrekli denarju in naslovom, v drugem branju pa zopet ne. Vse bodo imeli saj v materialnem smislu. Mediji pa naj nehajo enkrat s tem.