Magazin
33 ogledov

Mladim priporočajo posvojitev dveh

mačka, muca Shutterstock
Veliko več kot sto mačjih mladičev v prepolnih zavetiščih čaka na nove lastnike.

"Prednost posvojitve starejšega mucka je, da že veš, v kaj se je razvil: je to bolj scrkljan, miren ali živahen muc. Pri mladičku to težje določimo," pravi vodja zavetišča Horjul Polona Samec. Veliko več kot sto mačjih dudarjev bo namreč kmalu pripravljenih ali pa so že za oddajo v nove domove, sporočajo iz prepolnih slovenskih zavetišč. Poleg njih na nove lastnike čaka ogromno starejših muckov.

Samčeva vsem, ki že imajo mačjega prijatelja, svetuje, naj mu za družbo raje izberejo starejšega kolega. Prav tako je pomembno, da se bosta oba značajsko ujela, spol pa glede na izkušnje ni pomemben. "Mladim priporočam, da zaradi službenih odsotnosti ali daljših dopustov posvojijo dve mucki hkrati," sklene.

Pred počitnicami še po mikročip

S 4. julijem dnem je za pse, mačke in bele dihurje ob premiku z živaljo veljavna samo označitev z mikročipom, sporočajo z Vursa. Do zdaj je namreč veljala tudi označitev s čitljivim tetoviranim znamenjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.