Magazin
60 ogledov

Na beneški karneval za dobrih 40 evrov

benetke
1/15
Žurnal24 main
V Benetkah se je že začel slavni beneški karneval, ki bo letos trajal vse do dneva zaljubljencev 14. februarja.

Res je, da so Benetke v času znamenitega karnevala polne turistov, a je utrip mesta razigrano čaroben, pestro dogajanje na trgih pa spremljajo tudi druga kulturna, predvsem koncertna in gledališka dogajanja, znamenit spust angela z zvonika San Marco pa bo na sporedu prihodnji konec tedna.

Razkošna skrivnost

Maske se ves čas karnevala v parih sprehajajo po ulicah, vozijo z gondolami in s popolno določenimi gestami pozdravljajo mimoidoče. Najbolj običajna maska je takšna z belimi očali in kljunom, najbolj dih jemajoče pa dopolnjujejo razkošni beneški kostumi in so okrašene s perjem ter zlatimi detajli.

Z avtobusom

Zaradi velike gneče se na karneval raje odpravite z organiziranim prevozom. Poleg tega da boste prihranili pri času in živcih z iskanjem prostega parkirišča, boste hitreje prišli tudi do prevoza z ladjico do Benetk. Enodnevne izlete organizirajo skoraj vse slovenske agencije, cene pa se gibljejo od 42 do 48 evrov in pri vseh ponudnikih poleg prevoza vključujejo ekološko takso za vstop na območje Beneške lagune, vožnjo z ladjico v Benetke in vodenje, pri nekaterih pa boste deležni še pustnega krofa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.