Magazin
84 ogledov

Na Kanarske za 150 evrov

Kanarski otoki Shutterstock
V pomladnih temperaturah lahko že uživate na otokih v Atlantiku.

Kanarski otoki so ena izmed najugodnejših "evropskih" destinacij. V apartmaju na Gran Canarii lahko bivate že za okoli deset evrov na osebo. Avtomobil, ki velja za najboljši način raziskovanja hribovitih otokov, pa lahko najamete že za nekaj manj kot 20 evrov na dan. Gran Canaria je najbolj naseljen izmed sedmih Kanarskih otokov. Slovi predvsem po sipinah Maspalomas, zlatopeščeni plaži Playa del Ingles in pestrem nočnemu življenju.

Pohodništvo in deskanje

Kanarski otoki, zlasti Fuerteventura, so prava meka za ljubitelje kajtanja. Poleg rajskih plaž in dejavnosti, povezanih z morjem, notranjost otokov ponuja številne možnosti za pohodnike. Na otoku Tenerife se lahko povzpnete na skoraj štiri tisoč metrov visok vulkan Teide, ki je hkrati najvišji španski vrh. Pohodnikom svetujemo tudi obisk Nacionalnega parka Caldera de Taburiente na manj turističnem otoku La Palma.

Lebdenje v vodi

Zelenortski otoki ležijo 500 kilometrov od senegalske obale. Med turisti, ki jih ni veliko, sta najbolj priljubljena otoka Sal in Boa Vista, od koder se lahko odpravite na ekskurzijo ogleda kitov, med julijem in septembrom pa lahko na tamkajšnjih plažah opazujete želve, ki ležejo jajca. Povprečna temperatura v času evropske zime je okoli 25 stopinj Celzija. Cene so nekoliko višje kot na Kanarskih otokih in so primerljive z evropskimi. Med otoki lahko potujete z lokalnim letalskim prevoznikom, pogoste pa so tudi povezave s trajekti.

Na otoku Sal obiščite vasico Pedra Lume, znano po pridelovanju soli, in zaplavajte v slanih jezerih, kjer boste podobno kot v Mrtvem morju zaradi visoke koncentracije soli v vodi lebdeli.

Divja pokrajina

Madeira za razliko od Zelenortskih in Kanarskih otokov ne premore rajskih plaž, je pa zato toliko bolj navdušujoča divja zelena pokrajina. Med klifi izstopa več kot 500 metrov visok Cabo Girão. Navdušujoča je tudi notranjost otoka, kjer so številne majhne vasice, obkrožene s strmimi terasastimi pobočji. Obiščite tudi ribiško vasico Camera de Lobos, ki je nekoč množično privabljala britanske elite, med drugim tudi takratnega premierja Winstona Churchilla.

Funchal

Pravo doživetje je tudi "sankanje" po strmi prometni cesti nad glavnim mestom Funchal. Poklicni sankači lesene sani, na katerih so udobno nameščeni turisti, spretno krmarijo med številnimi avtomobili. Za avanturo, ki traja približno deset minut, boste odšteli 20 evrov na osebo. Tudi sicer so cene na Madeiri povsem primerljive s cenami na celinskem delu Portugalske.

Na Kanarske že za 150 evrov

Rednih letalskih povezav iz Ljubljane na otoke v Atlantskem oceanu ni. Lahko pa za nekaj sto evrov tja poletite s sosednjih letališč. Cene povratnih vozovnic iz Milana na Fuerteventuro ali Gran Canario se v februarju gibljejo okoli 150 evrov. Iz Münchna lahko na Zelenortske otoke poletite že za slabih sto evrov (enosmerna vozovnica). Ker gre za čarterske lete, se cene iz dneva v dan zelo spreminjajo. Če želite na Madeiro, poletite z nizkocenovnikom iz Benetk v Porto ali Lizbono, od tam pa v Funchal. Najugodnejše vozovnice so na voljo že za dobrih sto 
evrov.

Komentarjev 1
  • Petra ʚϊɞ Križan 19:15 30.januar 2013.

    "Ljubitelje živali bo navdušil živalski vrt Loro Parque na Tenerifih, kjer vsakodnevno prirejajo spektakle z morskimi levi, delfini in orkami."Ta stavek je tako skregan z logiko, da bolj ne more bit.... Kot ljubiteljica živali se lahko nad živalskimi ...prikaži več vrtovi in spektakli z živalmi kvečjemu zgražam in ne navdušujem. Dajte razmišljat malo z glavo, medtem ko pišete članke.