Magazin
25 ogledov

Na oddih v okolico

soča Shutterstock 11. Slovenija
September s prijetnimi temperaturami bo kot nalašč za kratek, a kljub temu dejaven oddih blizu doma.

Glede na dozdajšnje rezervacije za jesen je opaziti predvsem trend krajših počitnic z raznimi storitvami wellnessa. Veliko je tudi povpraševanja po krajših izletih,” pravi Jernej Mahne iz turistične agencije Potovanje.si. “Jeseni je privlačna tudi Gorenjska, saj vam tam narava ponuja obilo možnosti za športne dejavnosti na prostem, vreme pa je v tem času za to naravnost idealno,” dodaja Boštjan Petek iz turistične agencije Žniders.

Za ljubitelje športa

V gorenjskih turistično-športnih središčih lahko planinarite, plavate, jezdite, kolesarite, si izposodite čoln ali kajak oziroma preprosto uživate v naravi,” pojasnjuje Petek. Ob vsem tem lahko uživate v udobju hotela, če vreme to dopušča, pa je še vedno možno bivanje v kampu.

Morje je še vedno toplo

Septembra je prav gotovo še vedno zelo aktualna slovenska obala (Izola, Strunjan, Portorož), saj je vreme še vedno primerno za kopanje v morju, manj je gneče, cene pa so nižje kot poleti,” pravi Mahne. Ne glede na to, ali so vam bolj všeč gore ali prisegate na morje, pa boste v pestri ponudbi zagotovo našli nekaj zase. Ponudba jesenskih paketov je za zdaj skromna, saj je še vedno veliko poletnih ponudb v zadnjem hipu, toda za rezervacijo terminov nikakor ni prezgodaj. Od 1. septembra je na voljo predvsem veliko apartmajev v osrčju narave ali v bližini smučišč. Preverite splet in si zagotovite nekaj dni oddiha na svežem zraku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.