Magazin
36 ogledov

Najbolj seksi se počutijo pri 28 letih

ženska, seksi Shutterstock
V tridesetih letih večina žensk ne bi zamenjala ničesar na svojem telesu, takrat imajo tudi jasno zastavljene cilje. Najbolj seksi pa se počutijo pri 28 letih.

Večina žensk se v svojem življenju pogosto pritožuje nad dolžino nog, širino bokov in obliko zadnjice, pri 28 letih pa naj bi bile končno zadovoljne same s sabo, pravijo rezultati britanske raziskave, ki jo je objavila spletna stran Daily Mail. V raziskavo so zajeli dva tisoč žensk, s pomočjo katerih so odkrili, da se večina žensk pri 28 letih počuti najbolj seksi, samozavest pa je na vrhuncu pri 32 letih.

V tem obdobju štirih let kar tri četrtine anketirank sprejme svoj videz in svoje postave ne bi menjale niti, če bi jo lahko, polovica pa je na svoj videz zelo ponosna. Približno 23 odstotkov žensk meni, da so oči najprivlačnejši del njihovega telesa, 20 odstotkov pa jih meni, da so to prsi. Za 13 odstotkov žensk so najmočnejše orodje zapeljevanja možgani.

Imele bi daljše noge

Na vprašanje, kateri del telesa bi menjale, če bi lahko, je 41 odstotkov žensk odgovorilo noge, za katere bi želele, da bi bile daljše in bolj vitke. Ob vprašanju, pri čemer najbolj uživajo kot predstavnice ženskega spola, je večina odgovorila: oblačenje, nošenje visokih petk ter urejanje pričeske in make upa.

Gradnja samozavesti

Razlogi, zakaj je samozavest pri tridesetih večja, so jasni cilji v življenju, razumevajoči prijatelji in družina. Petina izprašank si želi, da bi bile v družbi moških samozavestnejše, pri vprašanju, kaj jim podre samozavest, pa je večina odgovorila, da se to zgodi, ko jih zapusti partner. Za nesamozavest krivijo tudi slabo službo ali dejstvo, da je ne morejo najti. Prav tako si večina izprašank želi, da se ne bi več pretirano obremenjvale s svojim življenjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.