Magazin
50 ogledov

Najcenejša in najdražja mesta

New York
1/20
Shutterstock
Kje vas bodo počitnice stale najmanj in kje največ? TripAdvisor je predstavil svoj prvi TripIndex, primerjavo cen v "petdesetih ključnih turističnih mestih po svetu". In spet je bil pohvaljen Bangkok.

Le nekaj tednov po tem, ko so bralci revije Travel+Leisure izbrali Bangkok za "najboljše mesto na svetu", je TripAdvisor Bangkok razglasil za mesto, kjer turist za svoj denar dobi največ. Pri razvpitem TripAdvisorju, ki sam sebe imenuje "največja spletna potovalna skupnost", je v primerjavi cen upošteval štiri storitve: nočitev v hotelu s štirimi zvezdicami – upoštevali so cene med junijem in avgustom letos –, veliko pico margerito, martini v baru hotela s petimi zvezdicami in osemkilometrsko vožnjo s taksijem. Deset najugodnejših in deset najbolj zasoljenih mest po svetu poglejte v galeriji, še prej pa nekaj zaključkov (vsi veljajo le za 50 mest, ki jih je TripAdvisor vključil v raziskavo):

  • Najcenejša celina je Azija, najdražja pa z naskokom Evropa.
  • Sofija, prestolnica Bolgarije, je najcenejše evropsko mesto.
  • Na dvanajstem mestu na najdražji strani se je znašel Dubrovnik.
  • Nekaterim mestom, tudi najdražjemu med petdesetimi, indeks močno zviša cena hotela, v mnogih primerih je "problematična" tudi cena martinija, sledi taksi, najmanj pa se razlikujejo cene pice.
  • Veliko zelo obiskanih mest na TripAdvisorjevem seznamu ni dobilo prostora.

Sicer pa naj visoke cene v nekaterih mestih ne prestrašijo, saj povsod lahko dan preživite veliko ceneje. Tudi v Benetkah le malo stran od najbolj turistično obljudenih ulic in trgov kava stane le 90 centov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.