Magazin
1923 ogledov

Ne boste verjeli, kaj res vpliva na privlačnost

Poljub Profimedia
Namesto videza, nas privlačijo posamezniki, ki nam dajo vedeti, da smo jim všeč. Nagnjeni smo k temu, da naklonjenost vrnemo, še posebej pa nas pritegne pozitivno izražanje kot je to nasmejan obraz in optimizem.

Čeprav vsi opazijo naš izgled, oblačila, ličila in pričesko, to ni vse, kar na nekomu pusti vtis. Na nekatere vpliva govorica telesa in njihove osebne preference, na našo privlačnost pa vplivajo tudi situacije, v katerih se znajdemo.

1. Statična privlačnost

Gre se za fizični izgled, torej kaj dobimo ob rojstvu in kaj posledično pridobimo skozi življenje. V to je všteta oblika obraza in telesa, torej naše telesne lastnosti. Te se skozi leta spreminjajo, saj se staramo, prav tako pa lahko nanje vplivajo razne poškodbe, fizične spremembe ali pa estetski posegi.

Obraz, koža, gube, lepota, mladost | Avtor: Profimedia Profimedia

2. Dinamična privlačnost

Dinamična privlačnost se nanaša na naš način izražanja, zaradi katerega smo lahko bolj privlačni za nekoga ali pa manj. Pravzaprav gre za govorico telesa, način izražanja čustev in našo osebnost, oziroma osebno karizmo vsakega posameznika.

Iz vsake osebe izžarevajo značajske lastnosti, prepričanja, talenti, samozavest in duhovnost. Druge najbolj pritegne pozitivno izražanje, ki vključuje nasmejan obraz, prijazen pristop, kazanje zanimanja ter podobne lastnosti.

3. Situacije

Socialna psihologija pravi, da nas najpogosteje privlačijo tisti, ki nam dajo vedeti, da smo jim všeč. Kot posamezniki smo namreč nagnjeni k vračanju naklonjenosti.

Par, zabava, instrumenti, zabava | Avtor: Profimedia Profimedia
Tudi ko doživimo nekaj vznemirljivega, lahko del tega navdušenja pripišemo osebi, s katero smo v družbi in ji tako postanemo še bolj privlačni. To poudari, kako pomembne so situacije pri tem, da nekoga privlačiš.

4. Samopredstavitev

Pri tem se gre za to, kako se s svojim videzom predstavimo javnosti. Najpogosteje poskušajo biti posamezniki čim bolj privlačni tako, da posvečajo veliko pozornosti lastnemu videzu, torej oblačilom, ličenju ali pričeski. Samopredstavitev dosežemo z urejanjem, k temu pa smo ljudje zelo nagnjeni.

par, zakonski par, Magazin Stvari, ki jih moški v razmerju vidijo kot varanje Natalija Gros Magazin Natalija Gros o ljubezni : "Zdaj je še lepše!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.