Magazin
874 ogledov

Stvari, ki jih moški v razmerju vidijo kot varanje

par, zakonski par, Profimedia
Nobena skrivnost ni, da moški in ženske odnosov obravnavamo drugače. Vsakdo ima svojo definicijo, kaj pomeni biti nezvest v razmerju.

Za nekatere je to intimnost, za druge je spolna aktivnost manj pomembna od tistega, kar se jim zdi čustvena nezvestoba. Nobena skrivnost ni, da moški in ženske odnosov obravnavamo drugače.

Tu so štiri stvari, ki jih počnejo ženske in za katere moški menijo, da varajo:

1. Skrivnosti

Varanje je skoraj vse, česar niste pripravljeni povedati svojemu partnerju. Ne dobesedno, stvari, kot je vaše zadnje odvajanje blata ali celo, kaj mu nameravate kupiti za božič, očitno ne sodijo v to. Če pa partnerju prikrivate nekaj, kar vključuje nekoga drugega, ker se bojite, da bi mislil, da je to varanje, potem ja – pravi ameriška avtorica Rebecca Jane Stoke.

Vse, kar menite, da morate skriti pred partnerjem ali mu lagati, velja za varanje. Številni moški so omenili skrivnosti in škodljiv učinek, ki ga lahko imajo na odnose. V bistvu to pomeni, da če partnerke storijo nekaj, za kar se počutijo krive, tako krive, da želijo to obdržati kot skrivnost, se to štejejo za nezvestobo.

2. Imeti čustveno povezavo z nekom, ki ni vaš partner

Vsa čustva ali miselni prostor, ki ga daste nekomu drugemu, bi morali posvetiti svojemu partnerju - pravi Stoke. Nekateri moški, tako kot nekatere ženske, tvorjenje čustvenega odnosa z nekom, ki ni njihov partner, razumejo kot varanje. Tudi v takšnih primerih, ko se stvari morda nikoli ne razvijejo v spolno razmerje. Dejanje, ko svoj čas ali čustveni prostor in energijo posvetite nekomu drugemu, ko bi ga morali, ali bi lahko posvetili partnerju, se šteje za kršitev njunih meja odnosa.

3. Kršitev predhodno sklenjenih dogovorov

Za nezvestobo gre vsakokrat, ko prekršiš pogoje, za katere sta se predhodno dogovorila, ne da bi se o tem predhodno pogovorila. Komunikacija je ključna, majhne laži pa vodijo le v večje. Če gre za nekaj, kar bi lahko zadevalo drugo stran, ji je treba o tem povedati prej kot slej, je poudarila avtorica.

Za večino moških je to, kaj v razmerju določajo za izdajo, odvisno od pravil, ki jih dva človeka vzpostavita od začetka. Lahko ste v odprtem razmerju in vam bo zato dovoljena intima z drugimi ljudmi, toda če storite nekaj, kar krši drugo vrsto dogovora – na primer, če svojemu partnerju ne poveste, da ste spoznali nekoga novega –, bi se to štelo kot varanje. Za monogamni par bi bilo verjetno kaj bolj tradicionalnega.

Če se vidva strinjata, da s pripadniki nasprotnega spola ne sme biti fizičnega stika, potem lahko tudi nekaj, kot je držanje za roke ali poljub, šteje za afero.

4. Spolni odnos z drugim 

To je precej preprosto. Za nekatere moške, če imate spolne odnose z nekom drugim, ste varali, vendar je vse pred, po ali vmes odprto za pogajanja in razlago. To je vsekakor ohlapna definicija in najmočnejša, s strani serijskih prevarantov in tistih, ki želijo ohraniti nekaj prostora za premikanje v svojih odnosih.

Zabava, poljub Priznali so Magazin Moški delili trenutke, ko jim je dekle zlomilo srce Varanje, plaža, moški, ženska, poljub Magazin Vsako znamenje se pri varanju obnaša drugače – kako prepoznati prešuštnika?