Magazin
12 ogledov

Oblecite predvsem kratkodlake

pes Reuters
Če psa zunaj zebe, razmislite o zaščiti z oblačilom. Ne pozabite tudi na zaščito tačk.

Obleka za ljubljenčka – da ali ne, je vprašanje, ki še vedno izzove veliko pogledov in stališč, pravi veterinarka Iris Selan. "Večinoma gledamo na dolžino dlake in tako oblačimo kratkodlake pasme. Je pa oblačenje odvisno tudi od aktivnosti: če je sprehod bolj postajanje in naše klepetanje, psa lahko zebe, tudi če ni kratkodlak," pojasnjuje.

Smiselna ali modna?

Oblačila za kosmatince so na voljo od tistih, ki so smiselna, do tistih, ki so modna, dodaja Selanova. Zato svetuje, da izberete takšno, ki ima toplo podlago iz flisa in nepremočljivo zgornjo plast. "Nekateri v nekaj nepremočljivega oblečejo tudi dolgodlake pse, zato da jih ni treba predolgo sušiti in izgubljati časa," še pravi.

Ne pozabite na tačke

Poleg tega da pasje tačke pred soljo in ledom zaščitite s plastjo vazelina ali mastne kreme, lahko poskrbite za njihovo obutev. Na voljo je v različnih velikostih in materialih. Cene za par so od 20 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.