Magazin
149 ogledov

Obritoglavci so bolj možati

obritoglavec Shutterstock
Vas plašita izpadanje las in pleša, ki je vsako leto izrazitejša? Slaba volja je odveč. Raziskava je pokazala, da so obritoglavci bolj možati. Aparat za britje v roke!

Plešavost je težava, s katero se prej ali slej spopade večina moških. A slaba volja je odveč, pravijo rezultati raziskave Univerze v Pensilvaniji. Moški brez las so močnejši in bolj možati.

"Ljudje dominantnost in možatost povezujejo s konkretnimi telesnimi lastnostmi, kot sta višina in moč," pravi Albert Mannes, vodja raziskave. Ta je potekala tako, da so sodelujoči prek fotografij ocenjevali moške s podobnimi lastnostmi (starost, višina, teža in oblačila), razlikovali so se le po pričeskah.

Obritoglavci so na sodelujočih pustili boljši vtis, hkrati pa so jih ocenili tudi kot vplivnejše, višje in močnejše. A stvar se spremeni, ko govorimo o lepoti, pravi Mannes. Ženske so za lepše moške označile tiste z lasmi: "Vse, kar moški pridobi z britjem glave, hkrati zmanjša njegovo privlačnost. Seveda obrita glava deluje veliko atraktivnejše kot opazna pleša, zato če želite povečati svojo moč, lase okoli pleše le obrijte," zaključuje Mannes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.