Magazin
74 ogledov

Ženske imajo raje lepe moške

moški Shutterstock
Moški pred videz postavljajo inteligenco, pravijo izsledki nove raziskave. Kaj pa ženske? Lep in urejen videz je pristal na vrhu seznama.

Čeprav težko verjamemo, sodobni moški raje izbirajo pametna, kot lepa dekleta. Tako vsaj pravi nova raziskava, ki so jo izvedli britanski znanstveniki, poroča Daily Mail. Poleg videza, pa se je na seznamu nepomembnih znašlo tudi gospodinjenje. Idealna ženska ni ne lepa, niti ne zna kuhati, mora pa biti pametna.

Ženske "padajo" na videz

Za razliko od moških pa je videz vse pomembnejši ženskam. Če včasih moškim ni bilo treba pretirano skrbeti za videz, je zdaj to postalo prej pravilo, kot izjema. Idealen moški mora namreč biti lep.

Pamet in denar

V raziskavi, ki so jo izvedli na univerzi York, je sodelovalo 12 tisoč ljudi, iz več kot 30 držav. Sodelujoče so spraševali, kaj jim je najpomembnejše pri potencialnih partnerjih. Moški so po večini dejali, da je najpomembnejša pamet, ženske pa so dejale, da je najpomembnejši videz. "V družbah, kot je britanska, in v Skandinaviji, moški vse bolj cenijo lastnosti, kot je inteligenca, ne pa privlačna postava ali dobro kuhanje," je pojasnil psiholog z omenjene univerze Marcel Zentner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.