Magazin > Odnosi in prosti čas
2240 ogledov

15-letni Alessandro: Prekleto, želim živeti

alessandro Instagram
Bild.de poroča o 15-letniku, čigar usoda je neverjetno žalostna.

Alessandrovi vrstniki si za rojstni dan želijo novih superg ali iPada, 15-letnik pa ima le eno željo: "Prekleto, želim živeti.“

Usoda tega mladega fanta iz nemškega Rastatta je neverjetna. Ko je bil star 4 leta, je izgubil mamo, leta 2016 pa je med počitnicami v Italiji nesrečno padel in zaklical: "Noga mi bo odpadla.“ Njegov oče je mislil, da pretirava, a kmalu je izvedel, da ima njegov sin kostnega raka. Alessandro je v šestih mesecih prestal pet rund kemoterapij. Ko je končno lahko zapustil bolnišnico, je z očetom odšel na kuro v  Schwarzwald, ki pa jo je moral prekiniti. S helikopterjem so ga točno eno leto po diagnozi, da ima raka, prepeljali v Freiburg, kje so zdravniki zanj in za njegovo družino imeli novo slabo novico – pojavile so se velike težave s srcem. Alessandro je moral na več operacij, nato pa so zanj le našli novo srce. Ko je že mislil, da je končno zdrav, je usoda udarila še enkrat. Spet so se pojavile bolečine v nogi – tokrat so odkrili levkemijo.

Spet ga čaka kemoterapija, med katero ne sme sprejemati obiskov. Da se v bolnišnici ne bi tako dolgočasil, je njegov brat zanj odprl elektronski naslov (haltedurch-alessandro@web.d ), na katerega mu lahko vsi pošiljajo lepe misli. 15-letnik je dobil že več kot 1000 spodbudnih sporočil, ki mu vlivajo novih moči.

Komentarjev 1