Magazin > Odnosi in prosti čas
2408 ogledov

Čiščenje: Na te stvari pogosto pozabimo, čeprav so leglo bakterij!

straniščna školjka, čiščenje, higiena, kopalnica Profimedias
Morda na te osebne predmete in stvari v stanovanju pogosto pozabite, a so prav tako potrebni rednega čiščenja ...

Kopalniške zavese. Čeprav redno čistite kabino za prhanje ali kad, pa nikoli ne pozabite na zavese, na katerih se zaradi tople vode in vlage hitro nabere gojišče plesni in bakterij. 

sušenje perila Zdravje Kako pravilno prati spodnje perilo?

Torbico, ki jo uporabljate vsak dan, je treba očistiti pogosteje, kot to počne večina. Dobro je, da jo enkrat tedensko izpraznite in pobrišete tako od zunaj kot od znotraj. 

Pripomočki za ličenje. Čopiči in gobice, ki jih uporabljate pri ličenju je dobro vsak mesec z nežnim milom oprati in dobro posušiti. Še boljše je, če to storite vsak teden. 

Računalnik. Najvažnejša je tipkovnica, ki jo lahko očistite z medicinskim alkoholom ali razkužilnimi robčki. Ste vedeli, da je na nekaterih tipkovnicah več bakterij kot na straniščnih školjkah? 

Stikala in kljuke, ki jih vsak dan prijemate z umazanimi rokami, so legla bakterij, očistite in razkužite pa jih lahko na podoben način kot računalniško tipkovnico. 

Športni copati Prej in potem Magazin Njen trik za čiščenje športnih copat postal viralen

Koš za smeti vsak mesec operite z vodo in detergentom, saj je poln ostankov, ki jih vržete v smeti in se po nesreči izlijejo iz vrečk.

Daljinski upravljalnik  je prav takšno leglo bakterij kot računalniška tipkovnica, zato se ga vsaj enkrat na teden lotite z medicinskim alkoholom ali razkužilnimi robčki. Pazite le, da med tipke ne pride preveč vlage. 

Zobno ščetko, ki jo je treba zamenjati vsake tri mesece, lahko operete z ustno vodico.

Ne le prevlek, tudi pregrinjala in vzglavnike je treba redno prati, in sicer vsaj enkrat na mesec na 60 stopinj. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.