Magazin > Odnosi in prosti čas
180 ogledov

Dve vprašanji, ki razkrivata, ali ste inteligentnejši od večine

ženska Shutterstock
To je najkrajši IQ test na svetu.

Ste pametnejši od večine? Odgovorite na spodnji dve vprašanji o svojem značaju in razkrili vam bomo, ali se lahko pohvaliti z nadpovprečnim inteligenčnim kvocientom.

1. Bi bili potrti, če bi morali živeti v kraju, kjer živi veliko ljudi?
a.) Zelo.
b.) Malo pa res.
c.) Ne.

2. Bi se s prijatelji raje dobivali dnevno in ne le enkrat ali dvakrat na teden?
a.) Da, definitivno bi jih rad videl vsak dan.
b.) Zagotovo bi jih rad videl pogosteje.
c.) Ne.

Kaj odgovora povesta o vas?
Če se vaš odgovor na prvo vprašanje skriva pod točko b ali c, je to dober znak. Študija namreč razkriva, da imajo inteligentne osebe manj težav z bivanjem na gosto naseljenih območjih.
Visoko inteligentne osebe so na drugo vprašanje odgovorile z "ne“, pravijo. Raziskovalci so namreč odkrili, da so manj inteligentne osebe bolj družabne od inteligentnih.

Zanimivo, vprašanje pa je, koliko resnice je v tem testu ...

Komentarjev 3
  • c1305166 10:11 02.junij 2016.

    Očitno ta test, glede na tvoj komentar, kar deluje (ali pa še hodiš v šolo in nisi zaposlen). Imeti stik s prijatelji 2x na teden nikakor ne pomeni, da nočeš ali nisi sposoben imeti normalnih odnosov z bližnjimi.

  • novispenjac 09:29 02.junij 2016.

    Torej visoko inteligentne osebe so ljudje, ki lahko živijo na gosto naseljenih področjih (idealni prvi odgovor), vendar, ki hkrati nočejo biti niti v stiku s prijatelji (idealen drugi odgovor). Torej je najbolj pametna oseba, ki živi v velikem mestu, vendar ...prikaži več noče (ali ni sposobna) niti normalnih odnosov z bližnjimi? Če so manj inteligentne osebe bolj družabne, zakaj imajo potem tisti, ki so bolj pametni manj težav z večjimi skupinami ljudi? no ja, verjetno nisem pravilno odgovoril na vprašanji...

  • c1305166 08:51 02.junij 2016.

    Madona sem brihten :)