Magazin > Odnosi in prosti čas
2608 ogledov

Je to razlog, zakaj je težko najti dobrega moškega?

ljubezen Profimedia
Če gre verjeti raziskavam, potem je odgovor na dlani …

Kje spoznati dobrega moškega? Samske ženske priznavajo, da je danes to težje kot nekoč. Zakaj bi temu res lahko bilo tako, sta razkrili dve nedavni raziskavi. 

Članek, ki ga je Gerard Baker objavil v Wall Streer Journalu, kot glavni vzrok, zakaj je ženskam danes tako težko najti dobrega moškega, navaja razlog, da naj bi bile ženske pametnejše od moških. Vsaj kar se tiče izobrazbe. Po podatkih ameriškega ministrstva za izobraževanje je bilo leta 2018 namreč kar 57 odstotkov vseh študentov v ZDA ženskega spola. Pri tem se je Baker navezal na anketo internetne strani Sage Journals, ki pa je pokazala, da moški sicer obožujejo idejo o tem, da so v zvezi z inteligentno žensko, po drugi strani pa se ob pametnih in neodvisnih ženskah počutijo manj možato in manjvredno. 

Je glavni razlog torej v tem, da je število inteligentnih žensk večje od inteligentnih moških in ali res drži, da se moški tudi leta 2019 pametnih žensk še vedno bojijo? 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice