Magazin > Odnosi in prosti čas
2865 ogledov

Zato so psihologi proti prijateljstvu z bivšim

razhod Shutterstock
Strokovnjaki in psihologiji pravijo, da prijateljstvo z bivšim ni najboljša ideja.

Težko se boste soočili z izgubo

Nina Atwood, znana strokovnjakinja za odnose, meni, da lahko prijateljstvo z bivšim povzroči veliko čustvenih pretresov v vašem življenju. Kadarkoli ljudje ostanejo prijatelji z bivšimi, je to verjetno zato, ker ne želijo, da bi razhod pustil grenak priokus. Prav tako se običajno bojijo soočiti z življenjem brez osebe, ki jim je nekoč toliko pomenila in s katero so delili globoke in intimne trenutke. Kljub temu da ste pravkar izgubili varnost v odnosu, še vedno obstaja določen občutek ugodja in povezanosti, zato je naravno, da te osebe ne želimo popolnoma izgubiti. In v tem je težava. Težko se je soočiti z izgubo in obžalovanjem. Morda imate mešane občutke, ki jih težko premagate, a prav tako boste težko našli smisel v novih stvareh, če ostanete povezani s svojim bivšim.

Stvari boste le poslabšali

Lindsay Kriger je strokovnjakinja za zveze in ima veliko povedati na to temo. Strokovnjakinja trdi, da bo prijateljstvo z bivšim samo poslabšalo vajin odnos. V večini primerov je veliko bolje, da ga pozabite in se obrnete na boljše možnosti. Če ostanete blizu osebi, v katero ste bili nekoč zaljubljeni, bo to lahko za vas nezdrav pritisk. Na primer, to vas lahko odvrne od spoznavanja novih ljudi. Če se držite svojega bivšega, boste šli z življenjem težko naprej. Potencialne partnerje boste primerjali s svojimi bivšimi, podzavestno boste našli napake, ki so podobne vašemu prejšnjemu partnerju. Morda pa se celo bojite ideje, da bi se zaljubili v drugo osebo?

Težko boste obrnili nov list

Ena izmed večjih izgub, s katerimi se v življenju soočamo, je zagotovo prebolevanje bivšega partnerja. Če razmišljate o starem odnosu, se spomini vrnejo in hitro se znajdete v pasti, da si ljubezni želite dati še eno priložnost. Lahko se pretvarjate, da se bo vajin odnos izboljšal, vendar morate razumeti, da močan in zdrav odnos ne bi nikoli razpadel. Kar petdeset odstotkov parov poskusi znova, a so le razočarani. Če boste obdržali stike, bo to le podaljšalo proces žalovanja in možnost, da v življenju obrnete nov list. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice