Magazin > Odnosi in prosti čas
9 ogledov

Kakšna oda Sloveniji!

Bled cerkev blejsko jezero Shutterstock
Lizzie Davey je za The Huffington Post napisala članek o Sloveniji. Naše državice kar ni mogla prehvaliti.

V članku z naslovom Čarobna dežela: Vzpon in vzpon Slovenije je izpostavila lepote naše dežele in prijaznost Slovencev. Avtorica pravi, da je Slovenija "prečudovita“. "Predstavljajte si pravljično deželo, kjer ne bi bilo nič nenavadnega, če opazite vilince, kako tekajo po gozdovih, ali samoroge, ki drvijo po lesketajočih se zelenih poljih,“ piše Daveyjeva, ki je med drugim izpostavila lepote Ljubljane, Pirana, Bleda, Krasa in Predjamskega gradu.

Novinarka pa ni pohvalila le naših naravnih lepot, ampak tudi Slovence. "Prepričana sem, da Slovenci prihajajo z nekega daljnega nebeškega planeta, saj na svojih potovanjih doslej še nisem srečala prijaznejših ljudi. V Sloveniji nisem srečala niti enega mrkega obraza, vsi so bili pripravljeni na klepet in mi priskočiti na pomoč,“ pravi Daveyjeva, ki je navedla tudi nekaj primerov prijaznih Slovencev. Med drugim je omenila neznanca, ki jim je plačal kosilo, in voznika, ki jih je en dan zastonj vozil naokoli.

Avtorica upa, da bo Sloveniji, kljub rastoči priljubljenosti med turisti, uspelo obdržati svojo čarobnost. "Upam, da bo ostala mirna, tiha, varna in prijazna, ne glede na to, koliko turistov jo bo obiskalo.“

Komentarjev 2
  • tralala 16:59 27.julij 2014.

    Cerebralni bankrotiranec, zadihej.

  • KLOBO 15:07 27.julij 2014.

    Po vsej verjetnosti ni srečala Kučana! Ker če bi ga , bi jo verjetno vprašal po družinskih članih. !!