Magazin > Odnosi in prosti čas
16318 ogledov

Očistite fuge s tem preprostim trikom

Čiščenje Profimedia
Za vas smo odkrili, kako preprosto očistiti fuge med ploščicami in kopalnici vrniti tisti sijoč videz.

Nič bolj ne polepša kopalnice kot pa čiste fuge. Ni pomembno, za katere fuge gre, tiste na stenah ali pa na tleh, ko so čiste, posvetlijo prav cel prostor.

Na žalost so fuge porozne, kar pomeni, da so nagnjene k madežem, zlasti plesni. Tekočina se skoraj takoj vpije, in če jih ne očistimo hitro, tako ostanejo madeži, ki lahko negativno vplivajo na izgled prostora. Express.co.uk je tako spremljal forum, kjer so uporabniki delili, kako se tovrstne težave najbolje lotiti na naraven način.

 

Največji sovražnik je plesen

Največji krivec za umazano fugirno maso je plesen, ki lahko ta predel obarva v neprijetno sivo barvo. Kopičenje šampona in gela za tuširanje pa fuge obarva v rumen ali oranžen odtenek.

kopalnica plesen | Avtor: Profimedias Profimedias
K sreči se da z umazanimi fugami spopasti brez truda, če za uporabimo najboljšo kombinacijo za čiščenje.

Soda bikarbona in vodikov peroksid

Ena izmed uporabnic je zaupala, da za čiščenje fug uporablja vodikov peroksid in sodo bikarbono. Iz teh dveh sestavin naredite pasto, ki jo date na fuge, katere nato zdrgnete s krtačo ter jih obrišete. Nekateri uporabniki so še dejali, da enako kombinacijo uporabljajo tudi za odstranjevanje trdovratnih madežev s preproge.

"Iz sode bikarbone in vodikovega peroksida naredite pasto, ki jo date na fuge. Pasto nato pustite stati vsaj 45 minut, nato pa zdrgnite fuge z zobno ščetko. Ko bo končano, bodo fuge izgledale ostre in čiste."

soda bikarbona | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Vodikov peroksid je odlično naravno čistilno sredstvo in ima prednosti protiglivničnih lastnosti," je za express.co.uk povedala Sarah Dempsley. "Nekaj tekočine nalijte v plastenko z razpršilom in jo neposredno razpršite na fugirno maso na ploščicah. Pustite stati približno 10 minut, nato pa zdrgnite ploščice," je povedala. "Tako kot pri sodi bikarboni tudi vodikov peroksid proizvaja oksigenirano belilo, ki je zelo učinkovito za čiščenje fug."

Nekateri uporabniki so za čiščenje fug predlagali tudi beli kis.

Spanje Tu je odgovor Zdravje Zakaj se nenadoma stresemo, ko zaspimo? Menjava pnevmatik Domači mojstri Avto Ključno orodje, ki ga doma le malokdo uporablja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.