Magazin > Odnosi in prosti čas
1492 ogledov

Poslovite se od čajnih in kavnih madežev na skodelicah

čaj Profimedia
Čeprav si mnogi jutra ne predstavljajo brez kave ali čaja, ta napitka močno obarvata skodelice. Našli smo rešitev, kako se znebiti teh odtisov.

Temno rjava ali črna barva čaja je eden najhujših povzročiteljev madežev – obarval bo praktično vse, kar lahko. Čaj obarva skodelice zaradi vsebnosti taninov.

Tanini so vrsta adstringentnih polifenolov, znanih tudi kot tanoidi ali taninska kislina. Tanini obstajajo v različnih naravnih snoveh, najdemo jih v lesu in tudi v čaju. Ljubitelji čiščenja so zato predlagali različne načine za odstranitev sledi, vključno s trikom, ki zagotovo deluje.

Express.co.uk se je poglobil v Facebookovo stran, kjer uporabniki delijo svoje domače nasvete, kako najbolj učinkovito očistiti svoj dom. Tako je ena od uporabnic vprašala, kako očistiti čajne madeže s skodelic, ki jih tudi pomivalni stroj ne spere.

Čistilni izdelki Astonish

Največ uporabnikov je pohvalilo čistilni izdelek Astonish Clean and Revive, ki ga žal na naših policah ni, vendar je na voljo dovolj čistilnih sredstev, ki pomagajo pri boju s trdovratnimi čajnimi madeži. Izdelek je vseeno na voljo na spletnih tujih prodajalnah.

skodelica čaja | Avtor: Profimedias Profimedias
Večina uporabnikov je tako predlagalo uporabo Astonish čistila, saj je to popolnoma edinstven izdelek, ki je narejen specifično za skodelice, čajnike in steklenice.

Strokovnjaki predlagajo, da v posodo, kamor položite umazane skodelice, natresete eno čajno žličko izdelka, kar je približno 15 do 21 gramov. Posodo nato napolnite s skoraj vrelo vodo in pustite stati eno do dve uri. Posodo in skodelice nato temeljito izperite.

 

Tablete za čiščenje zobnih protez

Nekateri uporabniki so predlagali tudi uporabo tablet za čiščenje zobnih protez. Tableto enostavno dajte v skodelico, ki jo napolnite z vodo, in jo pustite stati čez noč. Tako se boste tudi učinkovito znebili trdovratnih madežev na skodelicah.

Spanje Tu je odgovor Zdravje Zakaj se nenadoma stresemo, ko zaspimo? Menjava pnevmatik Domači mojstri Avto Ključno orodje, ki ga doma le malokdo uporablja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.