Magazin > Odnosi in prosti čas
761 ogledov

S temi nasveti se boste uspeli držati novoletnih zaobljub!

novo leto 2019 sydney Epa
Vredno jih je upoštevati ...

Naj bodo vaše zaobljube enostavne. Namesto, da si zadate, kako boste spremenili celoten življenjski stil, se raje osredotočite na en ali dva vidika vašega življenja, ki ju želite izboljšati.

Izberite previdno. Izberite spremembe, ki bodo imela največji vpliv na vašo srečo, zdravje in splošno zadovoljstvo. 

Bodite realni. Ne zadajte si previsokih ciljev ali pa si za dosego velikega cilja raje postavite več manjših. 

Korak za korakom. Postavite si jasne, realistične cilje. Na primer, da boste izgubili 5 kilogramov, prihranili 50 evrov mesečno in se na tek odpravili enkrat na teden, nato pa natančno določite, kako boste to dosegli. 

Časovni okvir. Časovni okvir naj bo dodatna motivacija in merilnik vašega uspeha. Točno določite kratkoročne in dolgoročne cilje, ki naj bodo tedenski in meseči. 

Zapisujte si. Zapišite si svoje cilje, časovni okvir in sproti označite napredek, kar ste že dosegli in preglejte, kaj vse še načrtujete. 

Nagradite se. Za vsak dosežen cilj, si privoščite nagrado, ki bo še dodatna motivacija, da izpolnite, kar ste si zadali. 

Podpora. Prijateljem in družini povejte za svoje načrte in cilje in jih prosite, da vas spodbujajo. To bo ključno takrat, ko vam bo zmanjkovalo motivacije. 

Na obupajte. Zavedajte se, da vam bo kdaj tudi spodletelo ali pa določenega cilja ne boste uresničili v danem časovnem okvirju, a to še ni razlog, da obupate! Oprostite si in nadaljujte z načrtom. 

Vse je v vaših rokah. Za svoje morebitne neuspehe ne krivite drugih, prav tako drugi niso izgovor, da se vi ne držite zaobljub. Če boste življenje vzeli v svoje roke in bili dovolj odgovorni, izgovorov ne boste iskali zunaj sebe. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice