Magazin > Odnosi in prosti čas
8939 ogledov

Si želite boljšega spolnega življenja? Partnerju zastavite ta vprašanja!

seks
Le s pogovorom bosta odkrila, kaj v postelji potrebujeta.

Preden se odpravite v trgovino s spolnimi igračkami in kupite Kamasutro, se s partnerjem pogovorita o željah in potrebah. Če ne veste, kako bi začeli, dr. Emily Morse svetuje, da partnerju postavite naslednja vprašanja.

1. Kako se samozadovoljuješ?
To vprašanje je zelo osebno, a zelo pomembno. Ko boste izvedeli, kako se stimulira in kakšne igračke med samozadovoljevanjem uporablja, boste vedeli, kako mu v postelji ugoditi. Želi, da s prstom držite njegovo prostato? Ima rada bolj grobo božanje klitorisa? Vse to so zelo pomembne informacije. Naslednji korak je skupno masturbiranje. "Samozadovoljevanje med tem, ko med samozadovoljevanjem opazujem partnerja, je ena od mojih najljubših prediger,“ pravi Morsova.

2. Katera je tvoja največja spolna fantazija?
V mislih je treba imeti, da mnogi niti ne želijo, da bi se njihova spolna fantazija uresničila, kljub temu pa lahko iz teh sanjarjenj marsikaj razberete. Če si na primer želi seksa v troje, ga vprašajte po podrobnostih: s kom, kakšni položaji … Kot pravi strokovnjakinja, lahko nekaj partnerjevih želja, ki izhajajo iz skupinskega seksa, uresničite tudi brez tretje osebe in s pomočjo spolnih igračk.

3. Kaj te vzburi?
Preden to vprašanje postavite partnerju, si nanj odgovorite sami. Iskren pogovor o potrebah bo v spalnici sprožil ognjemet strasti.

4. Kako naj se te dotikam?
To je verjetno najbolj pomembno vprašanje, poudarja dr. Holly Richmons, terapevtka za pare. Moškim je bolj všeč groba masaža, ženskam pa dolgi, a nežni dotiki. "Pomembno je, da izvemo, kakšnih dotikov si partner želi na delih telesa, kjer ni erogenih con, in kakšnih na erogenih conah.“

5. Kakšnega seksa si trenutno želiš?
Včasih si želimo bolj počasnega in nežnega seksa, včasih pa bolj strastnega in grobega. Povejte mu/ji, kakšno je vaše razpoloženje. Kot ugotavljajo strokovnjaki, ženske nerade govorijo o tem, medtem ko so moški glede te tematike veliko bolj odprti.

6. Katere spolne igračke uporabljaš?
Nekateri moški so užaljeni, če ženska v posteljo prinese vibrator. Razložite mu, da igračka ni nadomestek za njegov penis, ampak le popestritev.

7. Kje so tvoje erogene cone?
Predstavite mu/ji najbolj vroče točke svojega telesa, da vaš partner ne bo taval v temi ali se "zaletaval“ v napačne dele telesa. Seks bo takoj precej boljši kot prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.