Magazin > Odnosi in prosti čas
3691 ogledov

Najpogostejši miti o spolnosti, ki ne držijo

seks Shutterstock
Mnogi pari se ne zavedajo, kako nekatere predstave o spolnosti vplivajo na vezo.

Tracy Cox je britanska strokovnjakinja za spolnost, ki je izpostavila najpogostejše zablode o seksu; tematiko preučuje že 30 let. Pogosto je, pravi naletela na napačne predstave o seksu, ki so parom uničevali veze, a se tega niso zavedali. Izpostavila je sedem najbolj pogostih mitov.

Dober seks je spontan
To je velika zabloda, sploh v dolgotrajnih vezah. Če bi se partnerja le prepustila toku dogajanja in čakala, da jima "klikne", medtem, ko recimo nekaj delata v kuhinji, načakala bi se. Tako kot glede vseh ostalih stvari se je tudi glede seksa potrebno potruditi, strast je treba graditi. Coxova pravi, da številni pari, ki so prepričani, da če seks ni spontan, niso s pravim partnerjem, s tem v resnici uničujejo svojo vezo.

seks Magazin Položaji, ki jih moški sovražijo

Seks mora biti popoln vsakokrat
Nekateri ljudje so perfekcionisti, ki čakajo popolne trenutke za seks. Recimo, da sta oba partnerja vznemirjena, da otroci niso doma, da so frizure popolne, kozarec vina v rokah in podobno. Na koncu takšni pari čakajo, se načakajo in ohladijo. Coxova meni, da je povsem sprejemljivo, da so od šestih odnosov štirje povprečni, eden fantastičen, eden pa povsem dolgočasen.

V seksu se bolj uživa v mladosti
Še ena izmed velikih zablod. Mnogi starejši ljudje pravijo, da ne drži. Tudi raziskave dokazujejo, da ženskam seks v tridesetih letih predstavlja najboljše izkušnje na tem področju; nivo estrogena je v tem obdobju višji. Po drugi strani pa, izpostavlja Coxova, so v tem času pod velikim stresom zaradi kariere, otrok, kreditov in podobno. Sama je prepričana, da najboljši seks sledi šele v štiridesetih in petdesetih letih.
 
V vezi se konča gledanje porno posnetkov
Tracy Cox pogosto dobi, pravi, sporočila ljudi, ki so zaskrbljeni, ker njihovi partnerji ali partnerke tudi v odnosu še vedno gledajo posnetke spolnosti ali se samozadovoljujejo. Sama izpostavlja, da pri tem ni osnove za skrbi, saj gre za dve popolnoma drugačni izkušnji. To ne dokazuje, da so nezadovoljni s partnerjem ali spolnostjo. Morda dokazuje le to, da bi si želeli več seksa, a s tem ne želijo obremenjevati svojega partnerja ali partnerke.

Seks je dokazovanje moči
Res je seks povezan z močjo, vendar tisto, da je človek zmožen biti povsem sproščen in iskren. Da pokaže partnerju, kako ranljiv je in nežen. Vsi smo občutljivi, ko gre za povsem intimne stvari. Nihče ne želi slišati, da je slab ljubimec ali ljubimka, da je nenormalen, ker je priznal, kaj si želi in česa ne. Potrebno je zbrati veliko poguma, da si partnerja priznata svoje najglobje želje. Partnerji, ki tekmujejo med seboj, imajo v resnici velike težave s sproščenostjo in predanostjo.

usta, seksi, oralni seks, ženska Intimno Magazin Česa takšnega ni pričakoval, sledil je spektakel

"Z mano je nekaj narobe, ne morem do orgazma"
Pogosteje imajo s tem težave ženske. Prepričane so, da z njimi nekaj ni v redu, ker ne morejo glede orgazmov slediti svojim moškim. Potrebno se je seveda zavedati, poudarja Coxova, da smo moški in ženske glede tega povsem različni, da je naša anatomija drugačna in da je potrebno pri ženskah pač več pozornosti posvetiti tudi orgazmu, do katerega se pride mimo penetracije.
 
Moški so vedo razpoloženi za seks
Želja po spolnosti je pri ženskah različna; tekom meseca se jim nivo hormonov spreminja glede na njihov ciklus, zato tudi niso vedno enako pripravljene na spolnost. Po drugi strani tudi moški niso vedno "za". Njihov libido je pogosto odvisen od tega, koliko so delali ali spali, kaj so jedli in pili, koliko so pod stresom in podobno. Vedno pa, je prepričana Coxova, je najboljša rešitev katerih koli težav ali nesporazumov iskren pogovor. Torej - veselo na delo!
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice